MIĘSO: Z Wołowiną za Pan Brat

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
09.04.2016
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 0
Raw marbled meat steak Ribeye on grill pan on dark wooden background

MIĘSO: Z WOŁOWINĄ ZA PAN BRAT

Podczas warsztatów dowiecie się między innymi gdzie kupować i na co zwrócić uwagę przy zakupie mięsa wołowego. Nauczymy Was najróżniejszych  techniki przygotowywania naszej wołowiny. Każdy z uczestników będzie miał okazję samodzielnie przygotować steka, zgodnie ze swoimi preferencjami dotyczącymi jego stopnia wysmażenia. Nauczycie się prawidłowego siekania mięsa na tatar. Zapoznamy Was również z klasyczną kuchnią Francuską.

Menu:

  • Siekany tatar wołowy
  • Filet mignon z pastą z pieczarek i sosem prowansalskim daube
  • New york steak z masłem czosnkowym
  • Strogonow z boczniakami i smażonymi  kluskami z kaszy

A wszystko to oczywiście pod czujnym okiem naszego szefa kuchni Adriana.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w komfortowym oraz w pełni wyposażonym Studiu Kulinarnym. Na przeciwko znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

UWAGA:

Osoby które chcą otrzymać certyfikat z warsztatów proszone są o udzielenie informacji w momencie zapisywania się na kurs. Po tym terminie certyfikaty nie będą wystawiane.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Rezerwacje

To wydarzenie jest już w całości zarezerwowane.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...