MIĘSO: Z Wołowiną za Pan Brat

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
17.08.2019
Czas trwania:
13:00 - 18:00
Dostępność:
wolne miejsca: 9

MIĘSO: Z WOŁOWINĄ ZA PAN BRAT

Mięso wołowe charakteryzuje się doskonałym smakiem i delikatnością, jeśli tylko jest dobrze przygotowane. Nasi uczestnicy z pewnością przekonają się o tym osobiście podczas warsztatów z Chefem Adrianem. Poznacie tajemnice wysmażonego steaka z antrykotu, nauczycie się przyrządzać wyjątkowy tatar i curry z wołowiną oraz sztufadę wołową.

Przekonacie się czym kierować się przy wyborze wołowiny i która lepsza: kobe, brazylijska, a może argentyńska? Poznacie najlepsze połączenia smakowe oraz tajniki związane z obróbką tego zdrowego ale wymagającego mięsa. Przekonacie się także, że znając pewne zasady przyrządzanie mięsa wołowego wcale nie jest takie trudne, a może dostarczyć wielu ciekawych wrażeń kulinarnych.

Menu:

  • Antrykot z chutney owocowym i ziemniakami w mundurkach
  • Tataki z polędwicy wołowej z sałatką Tajską
  • Gulasz wołowy z kawą, groszkiem i marchewką
  • Żebro wołowe w sosie miętowym z tabule

Warsztaty poprowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.


Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Uwaga:
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.


Chcesz wiedzieć więcej o naszych warsztatach – kliknij tutaj

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

220,00

Prosimy o wpisanie imienia i nazwiska osoby/osób uczestniczących w warsztatach, na podstawie których zostaną wystawione certyfikaty. W przypadku kiedy dane będą niekompletne, certyfikaty nie zostaną wystawione.

Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymacie Państwo informację potwierdzającą dokonaną rezerwację wraz z dalszymi instrukcjami. W przypadku braku takiej informacji prosimy o sprawdzenie skrzynki SPAM lub kontakt telefoniczny.


Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...