MIĘSA: Z wołowiną za pan brat

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
30.07.2015
Czas trwania:
17:00 - 21:30
Dostępność:
wolne miejsca: 14

MIĘSA: Z wołowiną za pan brat

Podczas warsztatów dowiecie się między innymi gdzie kupować i na co zwrócić uwagę przy zakupie mięsa wołowego oraz poznacie różne techniki jego przygotowywania. Każdy z uczestników będzie miał okazję samodzielnie przygotować steka, zgodnie ze swoimi preferencjami dotyczącymi jego stopnia wysmażenia. Nauczycie się prawidłowego siekania mięsa na tatar, poznacie klasyczną kuchnię francuską oraz dowiecie się w jaki sposób należy przygotować mięso na rolady.

W programie samodzielne przygotowanie 6 potraw, między innymi tatar wołowy, zupa z ogona wołowego, stek z polędwicy , stek „Wellington” oraz rolada po morawsku.

A wszystko to oczywiście pod czujnym okiem naszego szefa kuchni Adriana.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się
w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w Studium Kulinarnym. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Kurs odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 6 osób.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...