Makaroniki

Miasto:
Sosnowiec
Data:
22.04.2016
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 7
Pink macaroons with raspberries and white chocolate drops on black wooden background

Makaroniki

Makaroniki to małe, słodkie , francuskie ciasteczka przypominające mini bezę, z wspaniałym kremowym nadzieniem pomiędzy dwoma chrupkimi skorupkami. Nie dość, że prezentują się naprawdę wyjątkowo, to w smaku są cudownie słodkie, chrupiące i bardzo kolorowe .Stały się realnym zagrożeniem dla sławy wszystkim nam znanych cupcake’sów. Rodowód pastelowych smakołyków wywodzi się z Francji. Receptura ta inspirowała wielu znanych cukierników regionalnych co spowodowało że powstały makaroniki z Nancy, Amiens, Bouley i Saint Jean de Luz. W roku 1862 produkcją makaroników zajął się dom Laduree w Paryżu , który aż do dzisiaj jest najbardziej kultowym makaronikowym miejscem. na świecie. Te małe kolorowe cudeńka zdobywają popularność na całym świecie. Dlatego też chcemy, aby na stałe zagościły w Polsce.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Thierry Ayel

ThierryFrancuski szef kuchni i mistrz cukiernictwa. Doświadczenie zdobywał w restauracjach we Francji i Szwajcarii, od 10 lat związany na stałe w Polską. Prowadzi kursy i szkolenia       kulinarne dla profesjonalistów i amatorów. Wielokrotnie zasiadał w jury konkursów kulinarnych i cukierniczych o zasięgu ogólnopolskim i międzynarodowym.

Osoby które chcą otrzymać certyfikat z warsztatów proszone są o udzielenie informacji w momencie zapisywania się na kurs. Po tym terminie certyfikaty nie będą wystawiane.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...