ŁOSOŚ czyli NIEKWESTIONOWANY RYBI KRÓL

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
24.05.2014
Czas trwania:
10:00 - 15:00
Dostępność:
wolne miejsca: 12
img_1085

To warsztaty poświęcone łososiowi, który na dobre zadomowił się na naszych stołach i stał się niekwestionowanym rybim królem.

Podczas warsztatów dowiecie się między innymi jak porcjować łososia i jak wykorzystać każdą jego część oraz przedstawimy porady praktyczne dotyczące jego zakupu oraz przechowywania i przyrządzania.

W programie samodzielne przygotowanie 6 potraw z łososia w tym: tataki z łososia z kwaśną sałatką z ogórka zielonego i sezamu oraz majonez wasabi; sałatka z wędzonym łososiem, sosem koperkowo-miodowym oraz jajkiem gotowanym na miękko; tatar z łososia marynowanego w sasie teriyaki z sałatką z ogórka zielonego oraz majonez wasabi; chowder z łososia; grilowane dzwonki podane z risotto buraczanym i ruclą, butterfly z łososia z salsą pomidorową i ryżem basmati.

A wszystko to oczywiście pod czujnym okiem naszego szefa kuchni Adriana. Podczas uczestnictwa w warsztatach odbędziemy podróż kulinarną przez Japonię, Francję i Amerykę. Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w profesjonalnej i przygotowanej do szkoleń sali,w pobliżu której znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają: – w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami – fartuszki na czas jego trwania; – specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować – przepisy wszystkich przygotowywanych dań   Pozostałe informacje dotyczące tego kursu: Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Kurs odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 7 osób.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...