Kulinarne Ferie dla Dzieci i Młodzieży

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
20.01.2020
Czas trwania:
10:00 - 15:00
Dostępność:
bilety dostępne

Kulinarne Ferie 

Zapraszamy wszystkie dzieci w wieku od 8 do 15 lat na wspólne, kulinarne spędzenie ferii.

Podczas warsztatów kulinarnych będziemy mogli razem obierać, kroić, siekać, miksować, smarować, ozdabiać a na końcu spróbować wszystkiego co uda nam się ugotować ! Po feriach spędzonych z nami zasady savoir-vivre przy stole nie będą już maluchom obce. Wszyscy, którzy lubią gotować, zdobędą nowe kulinarne umiejętności.

W końcu gotowanie to nie tylko obowiązek, ale przede wszystkim dobra zabawa, a jak wiadomo, kuchnia jest wspaniałym warsztatem twórczego myślenia.

Chcesz, aby Twoja pociecha spędziła wolny czas podczas kulinarnej przygody w gronie rówieśników?

Nie zwlekaj i zapisz się już dzisiaj, liczba miejsc ograniczona.

Podczas kolonii poznamy:

  • kuchnie całego świata
  • tajniki kuchenne
  • świat przypraw: curry, szafran czy kardamon. Poznamy przyprawy stosowane w kuchniach całego świata
  • kulinarne tradycje i zwyczaje: w Polsce i na świecie
  • savoir-vivre przy stole: dobre maniery przy stole, prawidłowe nakrycie stołu, ułożenie sztućców i zastawy
  • zasady zdrowego i racjonalnego odżywiania

Kulinarny rozkład jazdy:

20 styczeń /poniedziałek/ – naleśniki

21 styczeń /wtorek/ – pizza

22 styczeń /środa/ – makarony

23 styczeń /czwartek/ – pierogi

24 styczeń /piątek/ – wypieki

Podczas zajęć zapewniamy:

  • opiekę kucharza przez cały czas trwania zajęć
  • udział we wszystkich zajęciach i warsztatach
  • certyfikat uczestnictwa w półkoloniach
  • teczkę z przepisami i wspólnym zdjęciem
  • udostępnienie fartuszków kuchennych i akcesoriów kuchennych niezbędnych w kuchni
  • dostępność dobrej jakości, świeżych składników
  • soki, woda i herbatka dostępna przez cały dzień

Warsztaty poprowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.


Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.


Cena warsztatów: 499 zł 

Kup bilet online – tutaj


Chcesz wiedzieć więcej o naszych warsztatach ?

Skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Mapa

Mapa niedostępna