Kulinarna Podróż Łyżeczką Po Mapie: WŁOCHY – Ravioli i Tortellini

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
28.03.2015
Czas trwania:
10:30 - 15:00
Dostępność:
wolne miejsca

Kulinarna podróż łyżeczką po mapie: WŁOCHY – RAVIOLI I TORTELLINI

Po raz kolejny w trakcie naszych podróży łyżeczką po mapie przeniesiemy się do Włoch. Tym razem poznamy włoskie pierożki, czyli ravioli oraz tortellini. Podczas warsztatów przygotujemy różne nadzienia oraz sosy, z którymi pierożki mogą zostać podane.

Będzie (jak zwykle) przepysznie!

Menu:

  1. Ravioli buraczane z makrelą w sosie pomidorowym.
  2. Ravioli szpinakowe z łososiem w sosie z ogórka kiszonego.
  3. Ravioli ze szpinakiem, serem ricotta oraz jajkiem w sosie dor blue.
  4. Tortellini z nadzieniem z szyjek rakowych w sosie z białego wina i kolendry.
  5. Tortellini z nadzieniem z cielęciny w sosie serowym z dodatkiem smażonych pieczarek.
  6. Tortellini w wywarze wołowym z wieprzowiną.

Zapraszamy do rezerwacji miejsc!

Przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub zabrać do domu w specjalnych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to, co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonych i odpowiednio przystosowanych salach. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami,

– fartuszki na czas gotowania,

– specjalne opakowania, w których można zabrać do domu gotowe potrawy,

– przepisy na wszystkie przygotowane podczas kursu dania.

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja).

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...