Kulinarna podróż łyżeczką po mapie – Kuchnia Grecka – pierwsza odsłona

Miasto:
Sosnowiec
Data:
17.06.2015
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 12
Deli Olive Oel in Bottles

Kulinarna podróż łyżeczką po mapie – Kuchnia Grecka – pierwsza odsłona 

Tym razem zapraszamy Was w podróż na Półwysep Bałkański.

Razem przygotujemy niezwykłe dania rodem z kuchni greckiej, pachnące oliwą z oliwek, czosnkiem oraz świeżymi ziołami.

Jak zawsze będzie smacznie, zdrowo oraz wesoło :-)

Podczas warsztatów zdradzimy mnóstwo trików, które pomogą Wam stać się mistrzem we własnej kuchni.

Zapraszamy na wspólne spotkanie ze smakiem.

W programie samodzielne przygotowanie 6 potraw, między innymi: musaki z jagnięciny, gołąbków z liści winogron, pulpecików w sosie cytrynowym, karczochów z bobem, nadziewanych kalmar  oraz kadaifi z musem cytrynowym.

Wszystko to oczywiście pod czujnym okiem naszego szefa kuchni Adriana.

Przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu, jak również podzielić się nimi w gronie rodziny bądź znajomych, zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to, co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonym studiu kulinarnym. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami,

– fartuszki na czas trwania kursu,

– specjalne opakowania, w których możecie zabrać do domu to, co uda nam się przygotować,

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań.

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Kurs odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 10 osób.

W przypadku braku dostępności niektórych składników zastrzegamy sobie możliwość zmiany menu.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...