Kulinarna Podróż Łyżeczką Po Mapie: INDIE – Odkrywamy Nowe Smaki

Miasto:
Opole
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
26.08.2015
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 8

Kulinarna Podróż Łyżeczką Po Mapie: INDIE – Odkrywamy Nowe Smaki

Tym razem w naszej kulinarnej podróży mamy przystanek w Indiach :)

Podczas warsztatów poznamy tajniki kuchni indyjskiej, którą charakteryzują takie składniki jak ryż, curry, kardamon, papryka oraz chilli.

Menu:

  1. Mulligatawny z kurczaka.
  2. Samosa z jagnięciną curry.
  3. Makrela w sosie tamaryndowym.
  4. Curry z kurczaka i soczewicy.
  5. Pudding z tapioki.
  6. Pikantne ciasteczka ziemniaczane z ciecierzycą.

Ponadto przygotujemy humus oraz chlebki czapati 😉

Kto wybierze się z nami w tą piekielną część świata i spróbuje cudownej oraz aromatycznej kuchni indyjskiej?

Zapraszamy do rezerwacji miejsc!

Przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub zabrać do domu w specjalnych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to, co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonych i odpowiednio przystosowanych salach. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami,

– fartuszki na czas gotowania,

– specjalne opakowania, w których można zabrać do domu gotowe potrawy,

– przepisy na wszystkie przygotowane podczas kursu dania.

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja).

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...