Kulinarna Podróż Łyżeczką Po Mapie: INDIE – Odkrywamy Nowe Smaki
Tym razem w naszej kulinarnej podróży mamy przystanek w Indiach 🙂
Podczas warsztatów poznamy tajniki kuchni indyjskiej, którą charakteryzują takie składniki jak ryż, curry, kardamon, papryka oraz chilli.
Menu:
- Mulligatawny z kurczaka.
- Samosa z jagnięciną curry.
- Makrela w sosie tamaryndowym.
- Curry z kurczaka i soczewicy.
- Pudding z tapioki.
- Pikantne ciasteczka ziemniaczane z ciecierzycą.
Ponadto przygotujemy humus oraz chlebki czapati 😉
Kto wybierze się z nami w tą piekielną część świata i spróbuje cudownej oraz aromatycznej kuchni indyjskiej?
Zapraszamy do rezerwacji miejsc!
Przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub zabrać do domu w specjalnych opakowaniach.
Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to, co uda nam się przygotować.
Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonych i odpowiednio przystosowanych salach. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.
Na każdego uczestnika czekają:
– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami,
– fartuszki na czas gotowania,
– specjalne opakowania, w których można zabrać do domu gotowe potrawy,
– przepisy na wszystkie przygotowane podczas kursu dania.
Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja).
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.
Rezerwacje
Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.