Kuchnia Włoska: Makarony czyli pasta no i basta

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
08.01.2016
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 0

KUCHNIA WŁOSKA: Makarony czyli pasta no i basta

Zapraszamy serdecznie na „makaronowe” warsztaty, które zawsze cieszą się ogromnym zainteresowaniem.

Podczas warsztatów dowiecie się między innymi jak samodzielnie zrobić makaron (ravioli, tagliatelle, spaghetti oraz makaron do lasagne). Dowiecie się między innymi, co to jest semolina, oraz jak dobrze ugotować makaron al dente.

Menu:

  • Farfalle z wędzonym łososiem i wódką
  • Tagliatelle con salsa di pomodoro fresco
  • Spaghetti all arrabbiata
  • Lasagne verde al. Pesto

A wszystko to oczywiście pod czujnym okiem naszego szefa kuchni Adriana.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w komfortowym oraz w pełni wyposażonym Studiu Kulinarnym. Na przeciwko znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

UWAGA:

Osoby które chcą otrzymać certyfikat z warsztatów proszone są o udzielenie informacji w momencie zapisywania się na kurs.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Rezerwacje

To wydarzenie jest już w całości zarezerwowane.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...