KUCHNIA WŁOSKA: Makarony czyli Pasta no i basta

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
26.02.2019
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 5

Zapraszamy ponownie na „makaronowe” warsztaty, które zawsze cieszą się ogromnym zainteresowaniem 

Makaron jest doskonałą propozycją dla osób, które uwielbiają kuchnię włoską. Wbrew pozorom nie jest to łatwe danie do przygotowania, bo makarony – z włoskiego pasty ze względu na dużą zawartość skrobii bardzo łatwo mogą zmieniać strukturę, kleić się, tracić sprężystość. A wtedy to już tylko krok od tego, aby danie straciło na smaku i atrakcyjności.

Właściwie przyrządzony makaron wzbogaci walory smakowe każdej potrawy. Gotowanie makaronu jest proste jeśli przestrzega się kilku zasad. Na naszych warsztatach je poznacie a także dowiecie się jak samodzielnie zrobić makarony tagliatelle czy spaghetti. Pokażemy Wam jak dobrze ugotować makaron aby był al dente.

 Menu:

  • Czarne tagliatelle z owocami morza
  • Farfalle z wędzonym łososiem
  • Spaghetti a la vongole z sosem szałwiowym
  • Papardelle z kurczakiem w białym winie

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Warsztaty poprowadzi Chef Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Każdy uczestnik otrzyma certyfikat z warsztatów pod warunkiem podania swoich danych osobowych w momencie zapisywania się na kurs. Po tym terminie certyfikaty nie będą wystawiane.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Rezerwacje

175,00

Prosimy o wpisanie imienia i nazwiska osoby/osób uczestniczących w warsztatach, na podstawie których zostaną wystawione certyfikaty. W przypadku kiedy dane będą niekompletne, certyfikaty nie zostaną wystawione.

Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymacie Państwo informację potwierdzającą dokonaną rezerwację wraz z dalszymi instrukcjami. W przypadku braku takiej informacji prosimy o sprawdzenie skrzynki SPAM lub kontakt telefoniczny.


Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...