KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA – PATRYK KRYSTA warsztaty vol. 1

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Patryk Krysta
Data:
19.11.2018
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 11

Zapraszamy w kolejną podróż w ramach naszego cyklu
ODKRYWAMY NOWE KONTYNENTY SMAKÓW:) 

Wyruszcie z nami i  Patrykiem Krysta do pełnej wspaniałych potraw kulinarnej krainy śródziemnomorskiej.

Proponowane potrawy, które wykonacie pod okiem tego doświadczonego prowadzącego to:

  1.  Mule w sosie śmietanowym z pieczywem własnego wypieku

  2. Krem jabłkowo ziemniaczany na greckim ouzo kwaśną śmietaną i szczypiorkiem

  3. Risotto z cukinią, szpinakiem, pomidorem suszonym

  4. Wątróbka drobiowa z pieczonym batatatem, boczniakiem, kaszą kuskus i jabłkiem

  5. Tiramisu

Warsztaty poprowadzi  PATRYK KRYSTA –  szef kuchni i kucharz z różnorodnym bagażem doświadczeń kulinarnych. Człowiek o niespożytej energii, z głową pełną pomysłów. Pragnie się dzielić swoją wiedzą, gdyż jak mówi: “Forma podania nie jest najważniejsza, najważniejszy jest smak. Najgorsze co może nas spotkać w restauracji to czerstwy chleb i brak smaku”. Absolwent Zespołu Szkół Gastronomicznych w Chorzowie, gdzie trafił przez przypadek – pasja do gotowania narodziła się sama. Swoją wiedzę kulinarną poszerzał w Spiżu na wrocławskim rynku pod okiem Wojciecha Szymańskiego, w Karlsruhe (Niemcy), a także restauracjach specjalizujących się w kuchni śródziemnomorskiej na terenie województwa śląskiego (Con Amore, Strefa 11, La Vineria ). Szkolił się również w Kragero w Norwegii. Jednym z ostatnich przystanków Patryka była La Tavola w Katowicach jako kucharz. Szef Kuchni Rational Polska. Kwalifikacje potwierdzone certyfikatem Trenera Rational. Obecnie poszerza swoją wiedzę szkoląc się na warsztatach w kraju i za granicą, czytając prasę i literaturę branżową oraz gotując z najlepszymi kucharzami. Założyciel Grupy Gastronomia Śląsk liczącej obecnie ponad 5 tyś ludzi. Na Śląsku współpracował z włoskimi kucharzami takimi jak Carlo Bognolo, Edoardo Mallozzi.
Uhonorowany tytułem Lokalny Bohater. Organizuje autorskie warsztaty kulinarne dla branży. Szerzy wiedzę o kuchni wśród najmłodszych. Charytatywnie gotuje, jednoczy… i jak sam mówi: podaje dalej

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

189,00

Prosimy o wpisanie imienia i nazwiska osoby/osób uczestniczących w warsztatach, na podstawie których zostaną wystawione certyfikaty. W przypadku kiedy dane będą niekompletne, certyfikaty nie zostaną wystawione.

Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymacie Państwo informację potwierdzającą dokonaną rezerwację wraz z dalszymi instrukcjami. W przypadku braku takiej informacji prosimy o sprawdzenie skrzynki SPAM lub kontakt telefoniczny.


Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...