Kuchnia Śródziemnomorska – Owoce morza

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
27.07.2019
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 0

Kuchnia Śródziemnomorska – Owoce Morza 

Morskie głębiny skrywają owoce morza, czyli morskie rarytasy. Krewetki, mule czy inne smakołyki to produkty, które nie każdy potrafi prawidłowo przygotować. Owoce morza mają wysoką zawartość odżywczą. Wymieniając ich zalety nie można nie wspomnieć, że są źródłem, jodu tak ważnym w diecie każdego z nas , a także selenu i fluoru. Utarło się, że owoce morza to ekskluzywna kuchnia, która nie jest dla każdego. My obalimy ten mit.

Podczas warsztatów dowiecie się między innymi, jak przyrządzać krewetki, mule, ostrygi oraz małże św. jakuba, jak również gdzie kupić owoce morza i na co zwrócić uwagę podczas ich zakupu.

W trakcie warsztatów zdradzimy mnóstwo trików, które pomogą Wam stać się mistrzem we własnej kuchni.

W trakcie warsztatów wspólnie z Chefem Adrianem przygotujecie:

  • Krewetki w sosie czosnkowym z sałatką z pomidora i rucolii
  • Mule z chorizo, pomidorami i domowymi frytkami
  • Muszle św. Jakuba z risotto warzywnym i sosem winnym
  • Ostryga w tempurze z salsą ogórkową

Warsztaty poprowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.


Chcesz wiedzieć więcej o naszych Warsztatach – KLIKNIJ TUTAJ

Chcesz wiedzieć więcej o naszej Akademii Kulinarnej – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl


Rezerwacje

To wydarzenie jest już w całości zarezerwowane.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...