KUCHNIA MEKSYKAŃSKA – Odkrywamy nowe kontynenty smaków

Miasto:
CHORZÓW
Prowadzący:
Maria Julia Barboza de Sztyler
Data:
06.03.2018
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 11
przepis-na-taco-300x200

Zapraszamy na kolejną podróż w ramach naszego cyklu
ODKRYWAMY NOWE KONTYNENTY SMAKÓW:) 

Wyruszcie z nami w podróż kulinarną do Puebla  – miasta w środkowym Meksyku, w Kordylierze Wulkanicznej, na wysokości 2195 metrów. Jest to jedno z najbardziej reprezentatywnych miast kolonialnych w Meksyku. Znajduje to odzwierciedlenie w jego architekturze, którą zdobią unikalne Talavera, pojawiające się również w gastronomii, która rozkochuje i urzeka swoich gości.  Miasto jest zamieszkiwane przez około 2 mln mieszkańców. Pueblo znaczy wieś, Puebla znaczy miasto kolonialne. Jest oddalone o ok. 100 km od stolicy Meksyku, zostało wpisane na listę Światowego dziedzictwa UNESCO.

Proponowane potrawy, które wykonacie pod okiem rodowitej Meksykanki pochodzą właśnie z tego miejsca:

  1. Rajas Poblanas – chile poblano
  2. Sopa Poblana czyli zupa poblana, swoją nazwę zawdzięcza jednemu z głównych składników czyli chile poblano.
  3. Mole Poblano – istnieje wiele rodzajów mole w Meksyku, jednak mole poblano jest potrawą reprezentacyjną  Puebla i Meksyku.
  4. Buñuelos
  5. Agua de jamaica – napój z hibiscusa

Przygotowane menu składa się z przystawek, dań głównych i deseru.

Warsztaty poprowadzi  Maria Julia Barboza de Sztyler  

1410961_700828989946056_2088592406_oMaria Julia Barboza de Sztyler  jest rodowitą Meksykanką pochodzącą ze stanu Jalisco. W Polsce mieszka od 1999 roku. Od 2004 roku jest współwłaścicielką firmy Arriba, która importuje z Meksyku oryginalne produkty spożywcze. Jest zapaloną propagatorką kuchni oraz kultury meksykańskiej w Polsce. Bierze udział w szkoleniach organizowanych dla szefów kuchni a także dla osób nie związanych z gastronomią, osób prywatnych.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

189,00

Prosimy o wpisanie imienia i nazwiska osoby/osób uczestniczących w warsztatach, na podstawie których zostaną wystawione certyfikaty. W przypadku kiedy dane będą niekompletne, certyfikaty nie zostaną wystawione.

Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymacie Państwo informację potwierdzającą dokonaną rezerwację wraz z dalszymi instrukcjami. W przypadku braku takiej informacji prosimy o sprawdzenie skrzynki SPAM lub kontakt telefoniczny.


Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...