KUCHNIA DLA ODWAŻNYCH vol. 2 – warsztaty z Walentym Kanią

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Walenty Kania "Kuchnia dla odważnych"
Data:
05.01.2019
Czas trwania:
11:00 - 15:00
Dostępność:
wolne miejsca: 9

KUCHNIA DLA ODWAŻNYCH z Walentym Kanią vol. 2!!!

Zapraszamy Was na kolejne niezwykłe i jedyne w swoim rodzaju spotkanie z charyzmatycznym człowiekiem, niesamowitym kucharzem  i niekwestionowanym Królem Podrobów w Polsce! Walenty Kania „Kuchnia dla odważnych” –  autor jedynej książki w Polsce liczącej ponad 500 stron o podrobach, prowadzący swój autorski program w telewizji FOOD NETWORK POLSKA i właściciel najbardziej znanego foodtrucka w Krakowie większość zachwyca niektórych obrzydza, ale zawsze zaskakuje swoimi wariacjami kulinarnymi na bazie móżdżków, nerek, przepon czy jąder przeprowadzi dla Was już 5 stycznia warsztaty z kuchni odważnej w naszym studio w Sosnowcu!

Dowiecie się m.in.:

  1. Co to są podroby
  2. Ogólna charakterystyka
  3. Jak postępować z podrobami

W menu:

  1. Mózg wieprzowy z jajkiem
  2. Gęsie pipki czyli żołądki gęsie
  3. Bycze jaja smażone z cebulą
  4. Nerki wołowe inaczej

W trakcie warsztatów będziecie mogli zakupić od samego autora książkę „Podroby” wraz z jego autografem.

Warsztaty poprowadzi: WALENTY KANIA

Walenty Kania (ur. 1980 w Zakopanem) – z wykształcenia technolog żywności i zootechnik, z pasji kucharz, podróżnik i miłośnik wszelakich dziwactw kulinarnych. Ukończył Technikum Technologii Żywności w Nowym Targu oraz Wydziały Hodowli i Biologii Zwierząt na Akademii Rolniczej w Krakowie i Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Autor unikatowych opracowań badawczych Perlice i ich znaczenie w przemyśle drobiarskim oraz Porównanie presji drapieżników na lęgi bażantów. Autor książek kulinarnych Kuchnia dla odważnych. Podroby, Kuchnia dla odważnych. Raki, Kuchnia dla odważnych. Króliki i zające. Współautor Ślimaka kulinarna podróż. Szlify kucharskie zdobywał podczas wielokrotnych podróży kulinarnych po Europie, Azji i Australii.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...