Kiszonki i zdrowa kuchnia korzenna

Miasto:
Chorzów
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
27.02.2018
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 7
Kimchi, Korean spicy fermented Napa cabbag

GOTUJ SIĘ DO ZDROWIA! Warsztaty z CHEFEM Adrianem Feliksem

– KISZONKI I ZDROWA KUCHNIA KORZENNA 

Ruszamy z nowym cyklem warsztatów prozdrowotnych, których prowadzącym będzie Chef Adrian Feliks. Na pierwszy rzut idą tak potrzebne nam wszystkim w zimowej porze naturalne probiotyki z kiszonek i zdrowa kuchnia korzenna.

Zima to czas trudny dla naszego organizmu, niskie i zmienne temperatury powodują, że częściej chorujemy a antidotum na różne dolegliwości zalecanym przez lekarzy wciąż jeszcze zbyt często są antybiotyki, które sieją wielkie spustoszenie w naszym organizmie. Warto więc samemu zadbać o odbudowanie flory bakteryjnej w naszych jelitach dzięki naturalnym probiotykom zawartym m.in. w kiszonkach. Dobroczynne bakterie uaktywniają się bowiem w dużych ilościach przy fermentacji warzyw i są naturalnym sposobem na wzmocnienie organizmu zimą i wiosną. Kiszonki to także nieoceniona skarbnica witaminy C oraz witamin z grupy B, błonnika i innych prozdrowotnych mikroelementów.

Z kolei jadalne korzenie są polecane w leczeniu różnych schorzeń i dolegliwości i mają zapewniać solidny zastrzyk energii. Poznajcie na naszych warsztatach warzywa korzeniowe i ich wyjątkowe zalety, które choć nie dla wszystkich mogą być piękne albo smaczne ale umiejętnie przyrządzone pozwolą wykorzystać swoją uzdrawiającą moc. Nic tak nie wspomoże nas przecież jak herbatka z imbiru w przeziębieniu albo nie wzmocni nam „słabej krwi” jak czerwony burak.

Dołączcie do nas i dowiedzcie się co w korzeniach dobrego siedzi:)

W trakcie warsztatów wspólnie z Chefem Adrianem przygotujecie i każdy z Was zabierze do domu:

  • Kim chi z gruszką i pomarańczą
  • Kiszone buraki

Na miejscu ugotujecie i potem wspólnie skonsumujecie:

  • Pakora z kim chi i wędzoną makrelą z pesto z buraka
  • Krem z pietruszki z galangalem i mlekiem kokosowym
  • Filety indyka z kaszą jaglaną pieczoną kolorową marchewką, piklami z czerwonej cebuli z przyprawami korzennymi i kiszonymi burakami
  • Babka buraczana z sosem karmelowym z sokiem z kiszonego buraka

Warsztaty poprowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.


Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Uwaga:
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.


Chcesz wiedzieć więcej o naszych warsztatach – kliknij tutaj

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Podana cena dotyczy biletu dla jednej osoby. W przypadku zakupu dwóch i więcej biletów, udzielony jest rabat w wysokości 10%. Dalsze instrukcje zostaną przesłane do Państwa wraz z potwierdzeniem rezerwacji.

180,00

Prosimy o wpisanie imienia i nazwiska osoby/osób uczestniczących w warsztatach, na podstawie których zostaną wystawione certyfikaty. W przypadku kiedy dane będą niekompletne, certyfikaty nie zostaną wystawione.

Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymacie Państwo informację potwierdzającą dokonaną rezerwację wraz z dalszymi instrukcjami. W przypadku braku takiej informacji prosimy o sprawdzenie skrzynki SPAM lub kontakt telefoniczny.


Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...