KASZE – NOWE MENU

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
10.12.2015
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 2
Spoon With Cereal

Warsztaty Kulinarne – Kasze

Kasze znane od wieków, a zapomniane. Występowały w roli głównej na królewskich stołach – dziś przeżywają swój renesans. Sięgamy po nie coraz częściej świadomi ich wartości odżywczych i doceniając ich walory smakowe. Na warsztatach odkryjemy je znowu w nowej roli. Przygotujemy między innymi, polentę z kaszy manny, kaszotto, pierogi z kaszą, deser z kaszy oraz inne.

Podczas warsztatów dowiemy się jakie wartości dla naszego organizmu mają kaszę i dlaczego powinny być częściej składnikiem naszej codziennej diety.

Menu już wkrótce :-)

A wszystko to oczywiście pod czujnym okiem naszego szefa kuchni Adriana.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w komfortowym oraz w pełni wyposażonym Studiu Kulinarnym. Na przeciwko znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

UWAGA:

Osoby które chcą otrzymać certyfikat z warsztatów proszone są o udzielenie informacji w momencie zapisywania się na kurs.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...