KASZE

Miasto:
Sosnowiec
Data:
09.06.2016
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 7
Fotolia_92829202_XS

KASZE

Kasze znane od wieków, a jednak zapomniane. Występowały w roli głównej na królewskich stołach – dziś przeżywają swój renesans. Sięgamy po nie coraz częściej, świadomi ich wartości odżywczych. Bardziej doceniając jej walory smakowe. Na naszych warsztatach odkryjemy całkiem nowe połączenia smakowe, oczywiście z kaszą w roli głównej.

Podczas warsztatów dowiecie się szczegółowo jakie wartości odżywcze dla naszego organizmu mają kaszę i dlaczego powinny być stałym składnikiem naszej codziennej diety.

Menu:

  • Placki z kaszy jęczmiennej i serem
  • Sałatka z kaszy jęczmiennej z jarmużem i łososiem
  • Udziec z indyka nadziewany kaszą gryczaną, kozim serem w sosie borowikowym oraz kapusta z boczkiem
  • Muffinki czekoladowe z kaszy gryczanej

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

UWAGA:

Osoby które chcą otrzymać certyfikat z warsztatów proszone są o udzielenie informacji w momencie zapisywania się na kurs. Po tym terminie certyfikaty nie będą wystawiane.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...