INDYJSKA WEGE KUCHNIA part 2 – Odkrywamy nowe kontynenty smaków

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Tapider Sharma
Data:
03.10.2018
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 9

Zapraszamy na kolejną podróż w ramach naszego cyklu
ODKRYWAMY NOWE KONTYNENTY SMAKÓW:) 

Kolejny raz obieramy kierunek INDIE, aby spotkać się ze smakami prawdziwej i naturalnej kuchni indyjskiej w wersji WEGE. Zrobimy to ponownie pod okiem i przewodnictwem Tapiego, który jest na dzień dzisiejszy jednym z najlepszych rodowitych trenerów kuchni indyjskiej!  Dodatkowo to bardzo ciepły, otwarty i wesoły człowiek! Spotkanie z nim gwarantujemy, że zapadnie Wam na długo w pamięci!

Tapi znów Was poprowadzi przez meandry smacznej i różnorodnej kuchni indyjskiej,  przez bogactwo jej przypraw, kolorów, zapachów i rozmaitych dodatków.

Indie zamieszkują liczne narodowości, społeczności, wyznawcy wielu religii, mówiący różnymi językami. Te czynniki złożyły się na powstanie różnorodnej współczesnej sztuki kulinarnej Indii i na sposób odżywiania się mieszkańców tego ogromnego kraju.

   Proponowane potrawy, które wykonacie pod okiem Tapiego to:

  1. SEREK PANEER – serek, który poza daniami głównymi świetnie nadaje się na kanapki
  2. ONION BHAJI – placuszki, które najlepiej smakują z dipem z kolendry
  3. DAL MAKHANI – najlepiej smakuje z chlebkami roti lub parantha bądź z ryżem basmati
  4. KADAI PANEER – najlepiej jeść z paranthą
  5. VEG PULAO 

Warsztaty poprowadzi  Tapinder Sharma

Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo.
W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.
„Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą podbija kulinarnie Wasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10-ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnią również do naszych domów.

Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania. Tapider Sharma świetnie odnajduje się na kursach, bo poza gotowaniem – fascynują go także ludzie. Uwielbia z nimi przebywać, rozmawiać i spędzać wolny czas. Po zajęciach kursanci nie tylko wiedzą jak przygotować dania, które robili podczas warsztatów ale także dowiadują się wielu ciekawostek dot. Indii, przypraw – jak ich używać. Wychodzą z zajęć przede wszystkim z uśmiechniętymi buziami i dużą dawką energii jaka się w grupie tworzy podczas zajęć. 

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów otrzyma certyfikat.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

220,00

Prosimy o wpisanie imienia i nazwiska osoby/osób uczestniczących w warsztatach, na podstawie których zostaną wystawione certyfikaty. W przypadku kiedy dane będą niekompletne, certyfikaty nie zostaną wystawione.

Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymacie Państwo informację potwierdzającą dokonaną rezerwację wraz z dalszymi instrukcjami. W przypadku braku takiej informacji prosimy o sprawdzenie skrzynki SPAM lub kontakt telefoniczny.


Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...