INDYJSKA WEGE KUCHNIA – Odkrywamy nowe kontynenty smaków

Miasto:
CHORZÓW
Prowadzący:
Tapider Sharma
Data:
13.03.2018
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 11
26991819_522206964818012_3612458947848844539_n

Zapraszamy na kolejną podróż w ramach naszego cyklu
ODKRYWAMY NOWE KONTYNENTY SMAKÓW:) 

Tym razem obieramy kierunek INDIE, gdzie zakosztujemy tej prawdziwej, naturalnej kuchni w wersji wegetariańskiej. Zrobimy to pod okiem i przewodnictwem Tapiego, który jest jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej!  

Kuchnia indyjska to bogata w różnorodne przyprawy, kolorowa swymi zapachami i dodatkami mieszanka smaków. Indie zamieszkują liczne narodowości, społeczności, wyznawcy wielu religii, mówiący różnymi językami. Te czynniki złożyły się na powstanie różnorodnej współczesnej sztuki kulinarnej Indii i na sposób odżywiania się mieszkańców tego ogromnego kraju. Na początek zakosztujecie u nas i poznacie zestaw tradycyjnych dań robionych w indyjskim domu. Te dania są u każdego hindusa (jak u nas zupa pomidorowa i kotlet schabowy).

   Proponowane potrawy, które wykonacie pod okiem Tapiego – rodowitego Hindusa to:

  1. Omlet indyjski – ten słynny omlet którego przygotowanie było punktem zwrotnym w historii głównego bohatera filmu „Podróż na sto stóp”
  2. Bread Pakora – smażony chleb tostowy z farszem z ziemniaków i kolendry, serwowany w Indiach także na śniadanie
  3. DhaniaChutney
  4. Jeera Rice – ryż z kuminem
  5. Punjabi Chole – tradycyjne domowe danie z cieciorki
  6. Dal Tadka – danie z żółtej soczewicy
  7. Mango Lassi – jako deser, bez którego żadne warsztaty obyć się nie mogą

W trakcie warsztatów nauczycie się także gotować zgodnie z prawdziwą sztuką ryż BASMATI – bo wcale nie gotuje się go tak, jak pisze na kartonowych pudełkach…

Warsztaty poprowadzi  Tapider Sharma

Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo.
W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.
„Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą podbija kulinarnie Wasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10-ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnią również do naszych domów.

Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania. Tapider Sharma świetnie odnajduje się na kursach, bo poza gotowaniem – fascynują go także ludzie. Uwielbia z nimi przebywać, rozmawiać i spędzać wolny czas. Po zajęciach kursanci nie tylko wiedzą jak przygotować dania, które robili podczas warsztatów ale także dowiadują się wielu ciekawostek dot. Indii, przypraw – jak ich używać. Wychodzą z zajęć przede wszystkim z uśmiechniętymi buziami i dużą dawką energii jaka się w grupie tworzy podczas zajęć. 

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów otrzyma certyfikat.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

220,00

Prosimy o wpisanie imienia i nazwiska osoby/osób uczestniczących w warsztatach, na podstawie których zostaną wystawione certyfikaty. W przypadku kiedy dane będą niekompletne, certyfikaty nie zostaną wystawione.

Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymacie Państwo informację potwierdzającą dokonaną rezerwację wraz z dalszymi instrukcjami. W przypadku braku takiej informacji prosimy o sprawdzenie skrzynki SPAM lub kontakt telefoniczny.


Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...