GOOD TO GO – ZDROWY LUNCHBOX

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
03.09.2018
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 14

GOTUJ SIĘ DO ZDROWIA! Warsztaty z CHEFEM Adrianem Feliksem

GOOD TO GO – ZDROWY LUNCHBOX

W czasie, gdy większość z nas wraca po urlopach do codzienności (a na urlopie pozwalamy sobie często na wiele jedzeniowych grzeszków), zaczynamy znów żyć szybko i brakuje czasu, by zadbać o to co i jak jemy, warto przyjść do nas na TE warsztaty.

Nauczymy Was jak komponować w domu zdrowe, proste, świeże i pożywne posiłki do lunchboxa.

Bo czym jest lunchbox?

To nic innego jak estetyczny, hermetycznie zamykany pojemnik, w którym z łatwością możesz przechowywać jedzenie i zabierać je ze sobą gdziekolwiek zechcesz.

Przyda się, gdy jesteśmy na diecie, a w naszym miejscu pracy lub na uczelni nie ma możliwości, aby zjeść coś odpowiedniego lub gdy chcemy zaoszczędzić trochę pieniędzy, bo budżet nadszarpnięty po wakacjach i niekoniecznie interesuje nas jedzenie drogiego lunchu na mieście.

W obu przypadkach idealnym rozwiązaniem będzie przygotowanie jedzenia w domu i zabrania w lunchboxie do pracy, szkoły, na uczelnie czy w podróż.

W ramach warsztatów każdy uczestnik otrzyma od nas elegancki i kolorowy lunchbox szwedzkiej firmy MERXTEAM wraz z kompletem sztućców.

W trakcie warsztatów wspólnie z Chefem Adrianem przygotujecie:

  1. Jaglankę z suszonymi owocami w syropie miętowym
  2. Spring rollsy z wędzonym łososiem , majonezem koperkowym i warzywami sezonowymi
  3. Ciasto z ziarnami słonecznika
  4. Sałatkę z kaszy bulgur, orzechy włoskie, dip z mango
Warsztaty poprowadzi Adrian Feliks:

ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.  Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi. Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się
w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Uwaga:
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.


Chcesz wiedzieć więcej o naszych warsztatach – kliknij tutaj lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Podana cena dotyczy biletu dla jednej osoby. W przypadku zakupu dwóch i więcej biletów, udzielony jest rabat w wysokości 10%. Dalsze instrukcje zostaną przesłane do Państwa wraz z potwierdzeniem rezerwacji.

159,00

Prosimy o wpisanie imienia i nazwiska osoby/osób uczestniczących w warsztatach, na podstawie których zostaną wystawione certyfikaty. W przypadku kiedy dane będą niekompletne, certyfikaty nie zostaną wystawione.

Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymacie Państwo informację potwierdzającą dokonaną rezerwację wraz z dalszymi instrukcjami. W przypadku braku takiej informacji prosimy o sprawdzenie skrzynki SPAM lub kontakt telefoniczny.


Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...