Gmertma Gaamont- czyli Gruzińskie „Smacznego”

Miasto:
CHORZÓW
Prowadzący:
Tamuna Kiladze
Data:
23.08.2017
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 2

Zapraszamy na pojedyncze warsztaty, których celem jest przybliżenie Wam specjałów kuchni Gruzińskiej.

Kuchnia Gruzińska  pyszna, choć sycąca i troszkę ciężka. Ciekawa, inna, z dużą ilością sera, chleba, bakłażanów i orzechów. Mimo mody na nowe, wykwintne dania ona pozostaje w zasadzie w pierwotnym kształcie, dzięki temu jest oryginalna, a dla nas Polaków stanowi swego rodzaju zagadkę! Gruzja jest krajem, w którym panuje podzwrotnikowy klimat. Sprzyja to dojrzewaniu soczystych arbuzów, pomidorów, melonów, winogron i cudownych ziół. Gruzini w swojej  kulinarnej kulturze mają mnóstwo przekąsek, ale za to zupy są mniej popularne.

Przygotowane warsztaty pozwolą Wam choć częściowo zaznajomić się z tą niezwykłą kuchnią. Gość, który poprowadzi warsztaty specjalnie dla Was przygotował menu składające się z przystawek, dań głównych i deseru. Dzięki czemu sami w domu będziecie mogli przygotować gruzińską kolację dla Waszych bliskich.

Część praktyczna:

Przystawki:
  • Bakłażany z sosem orzechowym – „Badridżani nigwzit” 
  • Pieczarki nadziewane z serem – „Soko Ketze”
  • Sałatka warzywna (z pomidorami, z ogórkami, z sosem orzechowym) – „Kitris da Pomidwris Salata nigwzit”
Dania Główne:
  • Gruzińskie pierożki – „Chinkali”
  • Serowe placki – „Chaczapuri”
Deser:
  • Sylwestrowy gruziński deser – „Gozinaki”

Warsztaty poprowadzi Tamuna Kiladze:

tamuna

Poprowadzi je uśmiechnięta Tamuna Kiladze, Gruzinka mieszkająca od trzech lat w Poznaniu. Jest absolwentką Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Uwielbia gotować, co tylko możliwe, w tym tradycyjne gruzińskie dania oraz eksperymentować w kuchni . Jako bardzo gościnna Gruzinka, gotowanie dla innych daje jej wielką satysfakcję. W przyszłości bardzo by chciała otworzyć własną gruzińską restaurację w Poznaniu, aby w jak najlepszy sposób zaprezentować bogatą i egzotyczną kuchnie gruzińską.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...