WARSZTATY Z DIETETYKIEM – GLUTEN FREE
Warsztaty prowadzone przez Adriana Feliksa (uczestnika program TOP CHEF) wraz z Joanną Baron dietetykiem.
To połączenie wiedzy praktycznej oraz smacznych potraw 😉
Czy rezygnacja z jedzenia glutenu to tylko popularna moda żywieniowa? Czy gluten faktycznie jest szkodliwy dla osób zdrowych, a może wręcz przeciwnie?
Odpowiedzi na te oraz na inne pytania znajdziecie Państwo na naszych warsztatach. Ponadto będziecie meli możliwość samodzielnego przygotowania, a następnie degustacji dań bezglutenowych 🙂
Joanna Baron:
Temat dietetyki jest mi bliski od 11 roku życia, ponieważ od dziecka miałam problem z nadwagą, stosowałam rożne diety raz bardziej raz mniej skuteczne. Dlatego tez w wieku 18 lat zaczęłam się głębiej interesować tym tematem, czytałam bardzo dużo na temat metabolizmu, problemów hormonalnych, tego jaki maja wpływ na nasz wygląd, jakie błędy żywieniowe popełniam i skąd one się biorą – co jeść i jak łączyć, jak zmienić nawyki żywieniowe, aby dieta była czymś przyjemnym, a nie wyrokiem, jak alergie pokarmowe wypływają na Nas i skąd się biorą. Dlatego też 3 lata temu postanowiłam rozszerzyć moja wiedze zapisując się na studia i poznać temat od „podszewki”. Teraz jestem studentką 3 roku dietetyki na Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej. Specjalizacja, którą wybrałam to dietetyka kliniczna. Na drugim roku studiów miałam możliwość podjęcia pracy jako specjalista do spraw żywienia w jednej z klinik w Chorzowie. W klinice pracuje do chwili obecnej. Dodatkowo uzupełniam swoją wiedzę bywając na różnego typu kongresach i warsztatach żywieniowych.
Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.
Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.
Wszystkie nasze kursy prowadzone są w wyposażonym w sprzęt profesjonalny Studiu Kulinarnym.
W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.
Na każdego uczestnika kursu czekają:
- w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami
- fartuszki na czas jego trwania;
- specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować
- przepisy wszystkich przygotowywanych dań
Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)
Kurs odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 10 osób.
W przypadku braku dostępności niektórych składników zastrzegamy sobie możliwość zmiany menu.
Rezerwacje
Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.