GLUTEN FREE

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks oraz Joanna Baron
Data:
25.11.2015
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 14

WARSZTATY Z DIETETYKIEM – GLUTEN FREE

Warsztaty prowadzone przez Adriana Feliksa (uczestnika program TOP CHEF) wraz z Joanną Baron dietetykiem.
To połączenie wiedzy praktycznej oraz smacznych potraw 😉

Czy rezygnacja z jedzenia glutenu to tylko popularna moda żywieniowa? Czy gluten faktycznie jest szkodliwy dla osób zdrowych, a może wręcz przeciwnie?

Odpowiedzi na te oraz na inne pytania znajdziecie Państwo na naszych warsztatach. Ponadto będziecie meli możliwość samodzielnego przygotowania, a następnie degustacji dań bezglutenowych :-)

Joanna Baron:

Temat dietetyki jest mi bliski od 11 roku życia, ponieważ od dziecka miałam problem z nadwagą, stosowałam rożne diety raz bardziej raz mniej skuteczne. Dlatego tez w wieku 18 lat zaczęłam się głębiej interesować tym tematem, czytałam bardzo dużo na temat metabolizmu, problemów hormonalnych, tego jaki maja wpływ na nasz wygląd, jakie błędy żywieniowe popełniam i skąd one się biorą – co jeść i jak łączyć, jak zmienić nawyki żywieniowe, aby dieta była czymś przyjemnym, a nie wyrokiem, jak alergie pokarmowe wypływają na Nas i skąd się biorą. Dlatego też 3 lata temu postanowiłam rozszerzyć moja wiedze zapisując się na studia i poznać temat od „podszewki”. Teraz jestem studentką 3 roku dietetyki na Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej. Specjalizacja, którą wybrałam to dietetyka kliniczna. Na drugim roku studiów miałam możliwość podjęcia pracy jako specjalista do spraw żywienia w jednej z klinik w Chorzowie. W klinice pracuje do chwili obecnej. Dodatkowo uzupełniam swoją wiedzę bywając na różnego typu kongresach i warsztatach żywieniowych.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w wyposażonym w sprzęt profesjonalny Studiu Kulinarnym.

W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

  • w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami
  • fartuszki na czas jego trwania;
  • specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować
  • przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Kurs odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 10 osób.

W przypadku braku dostępności niektórych składników zastrzegamy sobie możliwość zmiany menu.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...