Francuskie „Verrines” na słodko

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Thierry Ayel i Adrian Feliks
Data:
28.08.2015
Czas trwania:
17:00 - 21:30
Dostępność:
wolne miejsca: 17
SONY DSC

Francuskie „Verrines” na słodko

Termin verrine to wymysł kuchni francuskiej i oznacza przekąskę na słodko bądź na słono serwowaną w przeźroczystych małych szklaneczkach. Idealnie sprawdzą się jako poczęstunek podczas bankietów i przyjęć dla większej liczby gości oraz przy imprezach wśród rodziny bądź przyjaciół.

Warsztaty poprowadzą francuski szef kuchni i mistrza cukiernictwa – Thierry Ayel oraz polski :-) szef kuchni oraz uczestnik programu TOP CHEF – Adrian Feliks.

Thierry Ayel

ThierryFrancuski szef kuchni i mistrz cukiernictwa. Doświadczenie zdobywał w restauracjach we Francji i Szwajcarii, od 10 lat związany na stałe w Polską. Prowadzi kursy i szkolenia       kulinarne dla profesjonalistów i amatorów. Wielokrotnie zasiadał w jury konkursów kulinarnych i cukierniczych o zasięgu ogólnopolskim i międzynarodowym.

Przebieg warsztatów :
Uczestnicy podzieleni zostaną na 6 grup 2 lub 3 osobowych – podzielonych tematycznie.
• chocolat (czekolada)
• caramel (karmel)
• vanille (wanilia)
• basilic (bazylia)
• framboise (malina)
• citron (cytryna)

Będzie się działo !!!

Będzie wiele próbowania, fachowych porad oraz poznacie tajniki szefa kuchni, a wszystko to na pewno zainspiruje Was do gotowania coraz bardziej urozmaiconych potraw w domu.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w Studiu Kulinarnym.
W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...