Faworkowo-pączkowa moc międzynarodowa

Miasto:
CHORZÓW
Prowadzący:
Adam Kwiska
Data:
08.02.2018
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 13
Traditional mexican dessert churros with chocolate sause on a rustic background.

Pączkowo-faworkowa międzynarodówka!!!

Tłusty czwartek w Polsce, Mardi Gras we Francji, angielski Pancake Tuesday czy niemiecki Schmotziger Donnerstag to tradycyjnie początek ostatnich dni karnawału i przyzwolenie na wielkie tłuste objadanie się przed okresem wielkiego postu.

Czy wiecie, że dawniej objadano się pączkami nadziewanymi słoniną, boczkiem i mięsem, które obficie zapijano wódką? Dziś jednak wszechobecne są pączki z lukrem i różą.

Chcielibyście jednak poznać inne wydania słodkości, które nie będą ociekały tłuszczem i zapewnią Wam wyjątkowe i oryginalne doznania smakowe?

W trakcie naszych warsztatów pokażemy Wam smaczne i niebanalne przepisy na śląskie czarne pączki, boliwijskie faworki i oponki zwane gniazdkiem z Saragossy. Do tego wykonamy własną konfiturę z pomarańczy, sos czekoladowy, słony karmel i creme paissier.

Odbędziemy podróż smakiem od naszego śląskiego regionu, przez słoneczną część Europy po gorącą Amerykę Południową.

W ten zimowy chłodny czas rozgrzejemy Was piekąc i smażąc słodkie mięciutkie przysmaki, które skonsumujecie na miejscu a resztę zabierzecie ze sobą dla rodziny lub przyjaciół.

Serdecznie zapraszamy!

Wspólnie przygotujemy:


  • pączki ziemniaczane
  • śląskie czarne pączki
  • gniazdka z Saragossy
  • hiszpańskie faworki CHURROS’Y
  • boliwijskie faworki TAWA TAWAS
  • polskie tradycyjne faworki
  • Dodatki: konfitura z pomarańczy, sos czekoladowy, słony karmel, creme patissier

Warsztaty poprowadzi Adam Kwiska

Adam Kwiska, były szef kuchni restauracji Cooler Food, podającej krowę od nosa do ogona. Współzałożyciel i były wiceprezes Stowarzyszenia Art Gastronomica. Swoje doświadczenie i wiedzę zdobywał m.in. u boku Adriana Feliksa. Wyznaje zasadę: „żadnych półproduktów”.
Zarówno w przeszłości jak i pracując w naszym studio z powodzeniem prowadzi warsztaty z dorosłymi jak i dziećmi, promuje zdrowy tryb żywienia i szerzy świadomość kulinarną nie tylko wśród najmłodszych.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

155,00

Prosimy o wpisanie imienia i nazwiska osoby/osób uczestniczących w warsztatach, na podstawie których zostaną wystawione certyfikaty. W przypadku kiedy dane będą niekompletne, certyfikaty nie zostaną wystawione.

Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymacie Państwo informację potwierdzającą dokonaną rezerwację wraz z dalszymi instrukcjami. W przypadku braku takiej informacji prosimy o sprawdzenie skrzynki SPAM lub kontakt telefoniczny.


Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...