Dynia i jej nietypowe odmiany od kuchni – warsztaty kulinarne z autorem książki „Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek”

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Paweł Łukasik
Data:
15.09.2018
Czas trwania:
11:00 - 15:00
Dostępność:
wolne miejsca: 12

Dynia i jej nietypowe odmiany od kuchni – warsztaty kulinarne 

Zapraszamy  do przeżycia z nami przygody kulinarnej na bazie przepisów z książki „Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek”, która została wydana przez Wydawnictwo Pascal. Warsztaty poprowadzi jeden z autorów tej książki czyli Paweł Łukasik współprowadzący blog kulinarny „Gotowanie z Pasją”.

Autor opowie o kulisach powstawania książki oraz o rodzajach nietypowych odmian dyń, które będzie można nie tylko zobaczyć ale też spróbować.

Każdy z uczestników przygotuje 4 potrawy inspirowane przepisami z książki, które będzie można wspólnie przy ciekawej rozmowie degustować.

Będą to m.in.:

– tatar z łososia z koperkiem oraz musem brzoskwiniowo-dyniowym zamiast żółtka jaja kurzego,

– zupa rybna bardzo pomarańczowa z dyni oraz papryki,

– pizza z żółtym pesto dyniowym z ziemniakami oraz rozmarynem,

– dyniowe muffinki z owocami kaki.

Każdy uczestnik spotkania otrzyma w prezencie nietypową odmianę dyni, którą będzie mógł przygotować w domu.

Paweł Łukasik & Grzegorz Targosz = blog kulinarny „Gotowanie z Pasją”

Paweł z wykształcenia ekonomista, ale też technolog żywienia, który swój czas dzieli pomiędzy bank a realizację swojej pasji do gotowania i przygotowywanie książek kulinarnych. Grzegorz fotograf, m.in.  absolwentem Otwartego Studium Fotografii Politechniki Krakowskiej, a także m.in. zdobywca 1. miejsca w Ogólnopolskim Konkursie dla Profesjonalnych Fotografów Kulinarnych. Jako blog „Gotowanie z Pasją” zadebiutowali w 2013 r. Pasją go gotowania dzielili się już niejednokrotnie gotując na żywo w programie śniadaniowym „Dzień Dobry TVN” lub w audycjach radiowych. Prowadzili prawie dwa lata swoją cotygodniową dwu godziną audycję kulinarną „Na wolnym ogniu” w jednym z krakowskich rozgłośni radiowych. Swoimi przepisami dzielili się w wielu magazynach kulinarnych w tym na łamach „KUKBUK” czy też „Moje Gotowanie”. Autorzy bestseleru „KipiKasza” oraz książek „RetroWarzywa”,  „Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek” i najnowszej „BurgerDream”.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Uwaga:
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.


Chcesz wiedzieć więcej o naszych warsztatach – kliknij tutaj

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...