Cudze Chwalicie Swego Nie Znacie – SLOW FOOD

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Bartosz Gadzina
Data:
14.09.2015
Czas trwania:
17:00 - 21:30
Dostępność:
wolne miejsca: 12
field-858650_1280

WARSZTATY – CUDZE CHWALICIE SWEGO NIE ZNACIE – SLOW FOOD

SLOW FOOD  – to tradycyjna kuchnia w różnych regionach świata i związanych z tym upraw rolnych i nasion, zwierząt hodowlanych i metod prowadzenia gospodarstw, charakterystycznych dla tych regionów.

Chcąc poznać kuchnię opartą na produktach z „naszych” regionów, proponujemy udział w warsztatach prowadzonych przez szefa kuchni Bartosza Gadzinę.

Prowadzący – Bartosz Gadzina

BB_maj_105 Bartosz Gadzina szef kuchni, a zarazem właściciel autorskiego Beksien.
Przez dziesięć lat zdobywał doświadczenie w prestiżowych kuchniach w    Wielkiej Brytanii i Francji. W tym czasie ukończył kulinarną szkołę w Anglii.        Miejsca takie jak Chewton Glen Hotel, Whitley Ridge czy Terravina Gerarda  Basset wyróżniane przez przewodnik Michelin pozwoliły zdobyć doświadczenie  w klasycznej kuchni francuskiej i brytyjskiej. Liczne staże w restauracjach  należących do prestiżowej organizacji Relais & Chateaux, między innymi w
Fat Duck Hestona  Blumenthala nakreśliły charakter jego własnej kuchni. W 2011 wrócił do kraju, zaczął poznawać kulturę polskiej gastronomii. Od marca 2014 prowadzi swoją własną restaurację.

Podczas warsztatów poznacie autorską kuchnię łączącą francuskie wyrachowanie, brytyjską otwartość i lokalne polskie produkty.

Będzie wiele próbowania, fachowych porad oraz poznacie tajniki szefa kuchni, a wszystko to na pewno zainspiruje Was do gotowania coraz bardziej urozmaiconych potraw w domu.

Menu warsztatów zostanie przedstawione niebawem.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w Studiu Kulinarnym.
W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Kurs odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 6 osób.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...