CHLEB i inne pieczywo domowe

Miasto:
CHORZÓW
Prowadzący:
Agnieszka Jasińska - Kulinarne Nawigacje
Data:
21.03.2018
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 10
chleb

CHLEB I INNE DOMOWE PIECZYWO – zrób to sam!

Chleb – nieodłączny element naszej codziennej diety. Piekły go nasze babki i prababki w piecach opalanych drzewem. To były dopiero bochenki! Pamiętacie te świeże, pachnące z chrupką i rumianą skórką? Ten kto raz zakosztował tego smaku i zapachu nie zapomni ich raczej do końca swych dni…

Czy warto piec chleb samemu? Czy potrzebny nam jest do tego specjalny sprzęt? Jak zrobić to szybko, prosto i tak, aby efekt oczarował nas i naszych bliskich?

W dobie wszechpanującej z jednej strony byle jakiej jakości pieczywa z gotowców w marketach z drugie zaś zalewającej nas fali chlebów fit, bezglutenowych, orkiszowych i innych, z których nie wiadomo co wybrać proponujemy Wam nauczyć się samemu sztuki wypiekania chleba i jeść to na co macie ochotę a przede wszystkim wiedzieć co jecie.

Na chlebie świat się też nie kończy! Warto poznać jakim pieczywem możemy go z powodzeniem zastępować w codziennej diecie. W odkryciu tajników wypieków domowych pomoże Wam tym razem Agnieszka Jasińska!

Menu:

  • chleb żytni z suszoną śliwką
  • domowy chleb ziemniaczany
  • francuski chleb wiejski pan de campagne
  • włoska foccacia z rozmarynem

Warsztaty poprowadzi: AGNIESZKA JASIŃSKA

AGNIESZKA JASIŃSKA –  AGNIESZKA JASIŃSKA – finalistka Hell`s Kitchen. Pasjonatka zdrowej i polskiej kuchni, która udowadnia, że warto podążać za marzeniami. Miłośniczka słodkości i deserów, która przedstawia oczywiste składniki w nowoczesnym i smacznym wydaniu. Na co dzień gotuje na uroczystościach okolicznościowych jako „Private Chef” oraz prowadzi warsztaty kulinarne na terenie całego kraju. Tworzy przepisy oraz sesje fotograficzne dla topowych magazynów kulinarnych takich jak: Moje Gotownie czy Slow Life. Bazuje na świeżych i sezonowych składnikach, bo uważa, że w nich jest to co w smaku jest najważniejsze. Wychowała się na wsi i docenia prawdziwość produktów regionalnych, które stosuje w kuchni. Właścicielka bloga www.kulinarnenawigacje.pl, gdzie opisuje swoje podróże po krajach i smakach, które ją urzekają.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

169,00

Prosimy o wpisanie imienia i nazwiska osoby/osób uczestniczących w warsztatach, na podstawie których zostaną wystawione certyfikaty. W przypadku kiedy dane będą niekompletne, certyfikaty nie zostaną wystawione.

Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymacie Państwo informację potwierdzającą dokonaną rezerwację wraz z dalszymi instrukcjami. W przypadku braku takiej informacji prosimy o sprawdzenie skrzynki SPAM lub kontakt telefoniczny.


Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...