BURGERY
Burger zazwyczaj kojarzy nam się z tłustym, nudnym, wysokokalorycznym i niezdrowym jedzeniem. My na naszych warsztatach obalimy wszystkie mity związane z burgerem. Po pierwsze już nigdy nie powiecie, że burger jest niezdrowy. Po drugie bułka nie musi być ani za sucha ani za miękka. Po trzecie burger nie musi być serwowany tylko z zieloną sałatą, ogórkiem i ketchupem. Chef Adrian, który poprowadzi warsztaty nauczy Was jak przygotować prawdziwego burgera. Nie zapomnimy też o sosach i sałatkach, które są kwintesencją burgerów.
Menu
- Burger wołowy z kozim serem i konfiturą z winogron w chałce
- Burger z jagnięciny z musztardą Dijon, kawiorem z bakłażana w czarnej bułce
- Burger z czerwonej fasoli z pesto ziołowym
- Fishburger z kapustą kiszoną i figami
Warsztaty poprowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.
Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi. Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.
Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.
Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.
Uwaga:
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.
Chcesz wiedzieć więcej o naszych warsztatach – kliknij tutaj
lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl
Rezerwacje
Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.