BURGEROWNIA

Miasto:
CHORZÓW
Prowadzący:
Adam Kwiska
Data:
23.03.2018
Czas trwania:
18:00 - 22:00
Dostępność:
wolne miejsca: -5
burger with ham and salad on a dark background

BURGEROWNIA

Na przygotowanych dla Was warsztatach nasz burgerowy Szpec – Adam Kwiska pokaże jak przygotować idealne burgery, których nikt nie ośmieli się nazwać fast foodem! Już nigdy nie spojrzycie na burgera tak jak kiedyś.

Burger zazwyczaj kojarzy nam się z tłustym, nudnym, wysokokalorycznym i niezdrowym jedzeniem. My na naszych warsztatach obalimy wszystkie mity związane z burgerem. Po pierwsze już nigdy nie powiecie, że burger jest niezdrowy. Po drugie bułka nie musi być ani za sucha ani za miękka. Po trzecie burger nie musi być serwowany tylko z zieloną sałatą, ogórkiem i ketchupem. Adam Kwiska, który poprowadzi warsztaty nauczy Was jak przygotować prawdziwego burgera.  Zasmakujecie go w niesamowitych połączeniach smakowych i oczywiście z dobrze przyprawionym i przygotowanym mięsem. Nie zapomnimy też o sosach i sałatkach, które są kwintesencją burgerów. Jak przygotowywać te tak ważne dodatki, które decydują często o pełni wrażeń kulinarnych nauczy Was także nasz Szpec Burger – Adam.

Menu

  • Burger drobiowy z sałatką Colesław, curry z cukinii, rukolą oraz salsą paprykową
  • Burger wołowy z sałatką Colesław, kozim serem, konfiturą z czerwonej cebuli i ketchupem z buraka
  • Burger z kalafiora z sałatką Colesław, krążkami cebulowymi w tempurze, pastą z bakłażana i majonezem Jalapeno
  • Cheeseburger drobiowy z sałatką Colesław, konfiturą z czerwonej cebuli, salsą paprykową i czerwoną cebulą

adamAdam Kwiska, który dołączył do naszego teamu, były szef kuchni restauracji Cooler Food, podającej krowę od nosa do ogona. Współzałożyciel i były wiceprezes Stowarzyszenia Art Gastronomica. Swoje doświadczenie i wiedzę zdobywał m.in. u boku Adriana Feliksa. Wyznaje zasadę: „żadnych półproduktów”.
W przeszłości prowadził warsztaty z dziećmi, promując zdrowy tryb żywienia i świadomość kulinarną najmłodszych.


Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.


Chcesz dowiedzieć się o naszej Akademii Kulinarnej – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 881 082 988
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl


Rezerwacje

To wydarzenie jest już w całości zarezerwowane.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...