Buddha bowl – TAKE AWAY – Miska rozmaitości

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
19.06.2018
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 8

GOTUJ SIĘ DO ZDROWIA! Warsztaty z Chefem Adrianem Feliksem

WARSZTATY BUDDHA BOWL – ZRÓB SWOJĄ MICHĘ pełną zdrowych rozmaitości i zabierz ją z sobą w drogę!

Zapraszamy na kolejny z  cyklu warsztatów prozdrowotnych, których prowadzącym jest Chef Adrian Feliks – specjalista w kuchni dla osób ze specjalnymi wymogami żywieniowymi

Miski mogą być różne: okrągłe, kwadratowe, prostokątne, głębokie i płytkie a także puste albo mniej lub bardziej wypełnione!

Najnowsza i coraz bardziej popularna metoda na zapewnienie sobie PEŁNYCH oraz wyjątkowo zdrowych, pełnowartościowych i zbilansowanych posiłków to tzw. Buddha bowls czyli wypełnione po brzegi miski ze zdrową zawartością.

W środku znajdziecie warzywa, kasze, grzyby, zdrowe ziarna i orzechy, hummus, pasty, ryże a nawet kiszonki. Składniki są nie tylko surowe ale też przygotowane na woku, grillu czy parze.

Jak skomponować swoje własne miski tak, aby zapewniały sytość i dawały energię na cały dzień?

Co i jak z sobą połączyć?  Aby było kolorowo, pełnowartościowo i smacznie? Aby to zrobić nie musicie spędzić wielu godzin w kuchni.

Nauczymy Was jak sprawnie przygotowywać i komponować samodzielnie pyszne, wielobarwne i smakowite miski, które spakujecie do swoich lunch boxów i zabierzecie z sobą w drogę do pracy albo szkoły.

To wszystko pokaże Wam Chef Adrian na naszych warsztatach! Dodatkowo obliczy i przedstawi Wam wartość kaloryczną każdej z wariacji Buddha bowl, którą samodzielnie przygotujecie.

Wspólnie z Chefem Adrianem przygotujecie wariacje z miskami:

  • Szpinakowa zabawa
  • Rzymska micha
  • Biała micha
  • Kolorowa miska
  • Orzechowa czara

Warsztaty poprowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.


Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Uwaga:
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.


Chcesz wiedzieć więcej o naszych warsztatach – kliknij tutaj

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...