AZJATYCKIE PIEROŻKI – Odkrywamy nowe kontynenty smaków

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Inessa Kim
Data:
17.09.2018
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 11

Kuchnia azjatycka – niepowtarzalny tygiel smaków i aromatów. Zapraszamy w kolejną niezapomnianą podróż kulinarną na ten wielobarwny i obfitujący w różnorodność na talerzach kontynent! 

Tym razem naszym przewodnikiem po azjatyckich pierogach będzie znana Wam dobrze etniczna Koreanka INESSA KIM

Pierogi to potrawa występująca w wielu krajach na całym świecie – nie tylko w Polsce jakby się mogło zdawać… 

Przybierają one inne nazwy, kształty, mają inne nadzienie, ale w sumie technika ich tworzenia jest podobna.

Wydawać by się też mogło, że pierogi to prosta potrawa wykonana z cienko rozwałkowanego ciasta gotowanego, pieczonego bądź smażonego w głębokim tłuszczu wypełnionego różnymi nadzieniami. Jednak jest też pewna zasada, która musi być przestrzegana przy ich wytwarzaniu: pierogi należy kleić starannie, z sercem i pełną pieczołowitością – wtedy będą udane!

Jak to zrobić, aby zawsze się udawało pokaże Wam Inessa Kim – specjalistka między innymi od azjatyckich pierożków, która przez kilka lat prowadziła bistro specjalizujące się m.in. w pierogach świata.

Zrobicie pierożki, które zaskoczą Was wyglądem, formą i smakiem a także pasować będą idealnie do pysznej chińskiej herbatki.

Menu:

  • Chińskie wonton
  • Koreańskie kimchimandu
  • Japońskie gyoza (z mięsem i kapustą)
  • Nepalskie momo z kurczakiem
  • Sos na bazie sosu sojowego
  • Chutney pomidorowy

Dla wegetarian przewidujemy wersje pierożków bezmięsnych. Konieczne jest zgłoszenie przy rejestracji, że uczestnik życzy sobie przyrządzać wersję wegetariańską!

Warsztaty poprowadzi Inessa Kim:

INESSA KIM

Inessa Kim jest Koreanką urodzoną i wychowaną w Kazachstanie. W Polsce mieszka od 1997 roku. Przez 6 lat była właścicielką i szefem kuchni Bistro KIM T&V z w Warszawie. Teraz prowadzi warsztaty kulinarne zarówno dla amatorów jak i zawodowych kucharzy. Uczestniczka drugiej edycji programu TOP CHEF. Niejednokrotnie gotowała ma antenie TVP2 w „Pytanie na Śniadanie”. Jest również współautorką edukacyjnej kulinarnej gry planszowej dla dzieci „Królewski Kucharz”.


Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Uwaga:
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 881 082 988
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...