AMERICAN BBQ
Niewątpliwie barbecue jest znakiem rozpoznawczym Amerykanów. Barbecue to nie tylko kawałek rusztu i kiełbasy na nim, ale BARBECUE TO KWINTESENCJA AMERYKAŃSKIEGO STYLU ŻYCIA, wręcz filozofia grillowania, to okazja do spotkania z przyjaciółmi, odpoczynku i zwolnienia. Amerykanie przykładają do barbecue ogromną wagę, do tego co i jak grillować.
Na naszych warsztatach pokażemy Wam jak przygotować się do sezonu grillowego aby nie był on nudny i taki jak zawsze. Pokażemy Wam jak zrobić to iście po amerykańsku! Nasz Szef Adam nauczy Was jak przyrządzić idealne tacos z guacamole – danie jadane w Teksasie, choć wszystkim kojarzy się z Meksykiem, wrapy z chilli con carne, skrzydełka Bufallo czy idealne żeberka marynowane BBQ. Będą też burgery wołowe na chałce z grilla i mnóstwo świeżych dipów oraz sals do mięs i grillowanych warzyw, które decydują o pełni wrażeń kulinarnych. Sztuki przyrządzania takich cudów nauczy Was nasz Szef Studia – Adam.
Menu:
-
Tacos z guacamole
-
Wrapy z chilli con carne
-
skrzydełka Bufallo
-
żeberka marynowane BBQ
-
burgery wołowe na chałce z grilla
-
Sandwich Reubena
-
Sandwich Cubano
-
salsy na świeżych warzywach
-
orzeźwiające dipy
-
grillowane warzywa z dressingiem
Po warsztatach każdy z uczestników otrzyma miłą niespodziankę do domu.
Adam Kwiska, który dołączył do naszego teamu, były szef kuchni restauracji Cooler Food, podającej krowę od nosa do ogona. Współzałożyciel i były wiceprezes Stowarzyszenia Art Gastronomica. Swoje doświadczenie i wiedzę zdobywał m.in. u boku Adriana Feliksa. Wyznaje zasadę: „żadnych półproduktów”.
W przeszłości prowadził warsztaty z dziećmi, promując zdrowy tryb żywienia i świadomość kulinarną najmłodszych.
Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.
Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.
Chcesz dowiedzieć się o naszej Akademii Kulinarnej – KLIKNIJ TUTAJ
lub skontaktuj się z nami
tel. +48 881 082 988
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl
Rezerwacje
To wydarzenie jest już w całości zarezerwowane.