AMERYKAŃSKI GRILL – American BBQ

Miasto:
CHORZÓW
Prowadzący:
Adam Kwiska
Data:
11.05.2018
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 0

AMERICAN BBQ

Niewątpliwie barbecue jest znakiem rozpoznawczym Amerykanów. Barbecue to nie tylko kawałek rusztu i kiełbasy na nim, ale BARBECUE TO KWINTESENCJA AMERYKAŃSKIEGO STYLU ŻYCIA, wręcz filozofia grillowania, to okazja do spotkania z przyjaciółmi, odpoczynku i zwolnienia. Amerykanie przykładają do barbecue ogromną wagę, do tego co i jak grillować.

Na naszych warsztatach pokażemy Wam jak przygotować się do sezonu grillowego aby nie był on nudny i taki jak zawsze. Pokażemy Wam jak zrobić to iście po amerykańsku! Nasz Szef Adam nauczy Was jak przyrządzić idealne tacos z guacamole – danie jadane w Teksasie, choć wszystkim kojarzy się z Meksykiem, wrapy z chilli con carne, skrzydełka Bufallo czy idealne żeberka marynowane BBQ. Będą też burgery wołowe na chałce z grilla i mnóstwo świeżych dipów oraz sals do mięs i grillowanych warzyw, które decydują o pełni wrażeń kulinarnych. Sztuki przyrządzania takich cudów nauczy Was nasz Szef Studia – Adam.

Menu:

  • Tacos z guacamole
  • Wrapy z chilli con carne
  • skrzydełka Bufallo
  • żeberka marynowane BBQ
  • burgery wołowe na chałce z grilla
  • Sandwich Reubena
  • Sandwich Cubano
  • salsy na świeżych warzywach
  • orzeźwiające dipy
  • grillowane warzywa z dressingiem

Po warsztatach każdy z uczestników otrzyma miłą niespodziankę do domu.

adamAdam Kwiska, który dołączył do naszego teamu, były szef kuchni restauracji Cooler Food, podającej krowę od nosa do ogona. Współzałożyciel i były wiceprezes Stowarzyszenia Art Gastronomica. Swoje doświadczenie i wiedzę zdobywał m.in. u boku Adriana Feliksa. Wyznaje zasadę: „żadnych półproduktów”.
W przeszłości prowadził warsztaty z dziećmi, promując zdrowy tryb żywienia i świadomość kulinarną najmłodszych.


Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.


Chcesz dowiedzieć się o naszej Akademii Kulinarnej – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 881 082 988
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl


Rezerwacje

To wydarzenie jest już w całości zarezerwowane.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...