AMERICAN BBQ

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
21.05.2019
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 0

AMERICAN BBQ

Niewątpliwie barbecue jest znakiem rozpoznawczym Amerykanów. Barbecue to nie tylko kawałek rusztu i kiełbasy na nim, ale BARBECUE TO KWINTESENCJA AMERYKAŃSKIEGO STYLU ŻYCIA, wręcz filozofia grillowania, to okazja do spotkania z przyjaciółmi, odpoczynku i zwolnienia. Amerykanie przykładają do barbecue ogromną wagę, do tego co i jak grillować.

Na naszych warsztatach pokażemy Wam jak przygotować się do sezonu grillowego aby nie był on nudny i taki jak zawsze. Pokażemy Wam jak zrobić to iście po amerykańsku! Nasz Szef Adrian nauczy Was jak przyrządzić idealne tacos z guacamole – danie jadane w Teksasie, choć wszystkim kojarzy się z Meksykiem,  skrzydełka Bufallo czy idealne żeberka marynowane BBQ. Będą też burgery wołowe na chałce z grilla i mnóstwo świeżych dipów oraz sals do mięs i grillowanych warzyw, które decydują o pełni wrażeń kulinarnych. Sztuki przyrządzania takich cudów nauczy Was nasz Szef – Adrian.

Menu:

  • tacos z guacamole
  • skrzydełka Bufallo
  • żeberka marynowane BBQ
  • burgery wołowe na chałce z grilla
  • salsy na świeżych warzywach
  • orzeźwiające dipy
  • grillowane warzywa z dressingiem

Warsztaty poprowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.


Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Uwaga:
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.


Chcesz wiedzieć więcej o naszych warsztatachkliknij tutaj

Chcesz wiedzieć więcej o naszej Akademii Kulinarnejkliknij tutaj

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

To wydarzenie jest już w całości zarezerwowane.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...