AKADEMIA MŁODEGO KUCHARZA – RYŻ I KASZE – spotkanie #4

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
09.11.2019
Czas trwania:
11:00 - 15:00
Dostępność:
wolne miejsca: 14

AKADEMIA MŁODEGO KUCHARZA – RYŻ I KASZE- spotkanie #4

Akademia Młodego Kucharza EDYCJA 1  obejmująca 10 warsztatów

rusza od 21 września 2019! 

MENU:

  • Pilaw z warzywami tajskimi
  • Jaglanka na słodko z owocami w syropie
  • Pęczak stir-fry z warzywami

AKADEMIA MŁODEGO KUCHARZA:

Nasza Akademia powstała, aby pomóc najmłodszym w podjęciu pierwszych kroków w kuchni, aby mogli samodzielnie przygotować posiłki oraz aby poznali produkty oraz ich zastosowanie w kuchni.

Nasza Akademia, poprzez wspólne gotowanie i zabawę w kuchni, edukuje nasze pociechy kulinarnie. Na naszych wspólnych spotkaniach Młodzi Adepci sztuki kulinarnej zapoznają się również teorią, która będzie przedstawiona w sposób łatwy i zabawny, tak aby uczestnicy mogli uzyskać jak najwięcej wiedzy teoretycznej oraz praktycznej podczas naszych spotkań.

HARMONOGRAM SPOTKAŃ:

  • 21 wrzesień 2019 – Mój Przyjaciel Nóż – spotkanie #1
  • 12 październik 2019 – Warzywa i Owoce – spotkanie #2
  • 26 październik 2019 – Mąka – spotkanie #3
  • 9 listopad 2019 – Ryż i Kasze – spotkanie #4
  • 7 grudzień 2019 – Kurczak – spotkanie #5
  • 14 grudzień 2019 – Ryba – spotkanie #6
  • 11 styczeń 2020 – Burgery – spotkanie #7
  • 1 luty 2020 – Makarony – spotkanie #8
  • 15 luty 2020 – Desery – spotkanie #9
  • 22 luty 2020 – Kreatywne Gotowanie – spotkanie #10

Zajęcia w ramach Akademii Młodego Kucharza prowadzi Adrian Feliks:

ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej Akademii Młodego Kucharza – KLIKNIJ TUTAJ

Chcesz wiedzieć więcej o naszych pozostałych warsztatach – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rodzaj biletu Cena biletu Ilość miejsc
Opłata jednorazowa
Bilet obejmuje 10 spotkań Akademii Młodego Kucharza Cena zawiera rabat w wysokości 5%
1 510,00
Opłata ratalna - 1 rata
Bilet obejmuje 10 spotkań Akademii Młodego Kucharza 2 rata - 700zł - płatna do dnia 15.09.2019 3 rata - 300zł - płatna do dnia 05.01.2020
590,00

Prosimy o wpisanie imienia i nazwiska osoby/osób uczestniczących w warsztatach, na podstawie których zostaną wystawione certyfikaty. W przypadku kiedy dane będą niekompletne, certyfikaty nie zostaną wystawione.

Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymacie Państwo informację potwierdzającą dokonaną rezerwację wraz z dalszymi instrukcjami. W przypadku braku takiej informacji prosimy o sprawdzenie skrzynki SPAM lub kontakt telefoniczny.


Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...