AKADEMIA KULINARNA WYŻSZA SZKOŁA GOTOWANIA WOŁOWINA

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
17.11.2016
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 0
Raw marbled meat steak Ribeye on grill pan on dark wooden background

AKADEMIA KULINARNA WYŻSZA SZKOŁA GOTOWANIA WOŁOWINA

Mięso wołowe charakteryzuje się doskonałym smakiem i delikatnością, jeśli tylko jest dobrze przygotowane. Nasi uczniowie z pewnością przekonają się o tym osobiście podczas kursu.Poznacie tajemnice wysmażonego steaka, pysznego strogonowa, siekanego tatara. Dowiecie się czy wybrać wołowinę,  kobe czy brazylijska, a może argentyńska – która smaczniejsza? Dowiecie się również gdzie kupować i na co zwracać uwagę przy zakupie wołowiny poznacie najlepsze połączenia smakowe oraz tajniki związane z jego obróbką. Również stopnie wysmażenia nie będą już Wam sprawiać większego problemu.

Przyrządzenie mięsa wołowego wcale nie jest takie trudne, a może dostarczyć wielu ciekawych wrażeń kulinarnych.

Przygotujemy razem z wami między innymi:

  • steak z rostbefu z masłem czosnkowym
  • siekany tatar wołowy z majonezem i frytkami
  • strogonow z kluskami z ciasta parzonego
  • pierogi z ogonem wołowym
  • Buerger wołowy nadziewany serem pleśniowym

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Nasza Akademia Kulinarna powstała z pasji i chęci przekazania Wam wiedzy którą posiadamy.  Akademia ma na celu zrobić z Ciebie prawdziwego szefa kuchni, któremu już żadna dziedzina nie będzie straszna. Poruszymy wiele tematów które przydadzą Ci się w Twoim kuchennym zaciszu. Od technik krojenia nożem skończywszy na deserach. Wszystkie z tematów będą skrupulatnie omawiane jak i część teoretyczna tak i praktyczna. Część teoretyczna będzie się składała na wyjaśnieniu wszelkich zagadnień związanych z tematem warsztatów. Na część praktyczną będą składać się praktyczne informacje dotyczące przygotowywania danych potraw. Prowadzący zajęcia będzie pokazywał w jaki sposób przygotować dane potrawy oraz pomagał przy ich przygotowaniu. Każdy z uczestników Akademii samodzielnie przygotowuje wszystkie dania z menu.

Dołącz do Akademii Kulinarnej i poznaj tajniki gotowania z najlepszymi szefami kuchni! Zdobądź praktyczną wiedzę na naszych kursach kulinarnych i zachwyć swoich bliskich nowymi umiejętnościami!

Więcej informacji o Wyższej Szkole Gotowania czyli Akademii Kulinarnej Adriana Feliksa znajdziecie tutaj ( WIĘCEJ )

Rezerwacje

To wydarzenie jest już w całości zarezerwowane.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...