AKADEMIA KULINARNA WYŻSZA SZKOŁA GOTOWANIA RYBY

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
01.12.2016
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 0
Raw fish with vegetables, ready to cook. Dorada fish

AKADEMIA KULINARNA WYŻSZA SZKOŁA GOTOWANIA RYBY

Ryby to bogactwo smaków i pomysłów na ich przyrządzenie, których u nas będzie pod dostatkiem.

Ryby słodkowodne i morskie. Jak poznać świeżą rybę, co zrobić żeby jej nie wysuszyć ? Ryba jest nieodzownym produktem wszystkich kuchni świata. Pojawia się na naszych stołach w różnych postaciach. Ryba jak każdy wie, ma wiele wartości odżywczych niezbędnych do funkcjonowania naszego organizmu.

Podczas warsztatów poznacie techniki filetowania ryb okrągłych, płaskich oraz sposoby ich przyrządzania. Połączymy je w różnych kombinacjach, zasmakujecie smaków kuchni Azjatyckiej, Francuskiej, Włoskiej oraz Polskiej.

Zdrowe i smaczne ryby dają ogromne możliwości ich podania. Jeśli jesteś miłośnikiem ryb lub marzysz o tym, by nauczyć się je filetować i gotować, przyjdź na nasz kurs!

Przygotujemy razem z wami między innymi:

  • tatara z łososia marynowanego w teryaki
  • sandacz w sosie grzybowym
  • jesiotr w sosie kaparowym
  • dorsz w skorupce ziołowej
  • pstrąg w sosie paprykowym

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Nasza Akademia Kulinarna powstała z pasji i chęci przekazania Wam wiedzy którą posiadamy.  Akademia ma na celu zrobić z Ciebie prawdziwego szefa kuchni, któremu już żadna dziedzina nie będzie straszna. Poruszymy wiele tematów które przydadzą Ci się w Twoim kuchennym zaciszu. Od technik krojenia nożem skończywszy na deserach. Wszystkie z tematów będą skrupulatnie omawiane jak i część teoretyczna tak i praktyczna. Część teoretyczna będzie się składała na wyjaśnieniu wszelkich zagadnień związanych z tematem warsztatów. Na część praktyczną będą składać się praktyczne informacje dotyczące przygotowywania danych potraw. Prowadzący zajęcia będzie pokazywał w jaki sposób przygotować dane potrawy oraz pomagał przy ich przygotowaniu. Każdy z uczestników Akademii samodzielnie przygotowuje wszystkie dania z menu.

Dołącz do Akademii Kulinarnej i poznaj tajniki gotowania z najlepszymi szefami kuchni! Zdobądź praktyczną wiedzę na naszych kursach kulinarnych i zachwyć swoich bliskich nowymi umiejętnościami!

Więcej informacji o Wyższej Szkole Gotowania czyli Akademii Kulinarnej Adriana Feliksa znajdziecie tutaj ( WIĘCEJ )

Rezerwacje

To wydarzenie jest już w całości zarezerwowane.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...