AKADEMIA KULINARNA WYŻSZA SZKOŁA GOTOWANIA MĄKA I KASZA

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
20.10.2016
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 0
Spoon with cereal on an isolated studio background

AKADEMIA KULINARNA WYŻSZA SZKOŁA GOTOWANIA MĄKA I KASZA

Mąka i kasza to podstawowe produkty, które znajdziemy w każdej kuchni. Na naszym kursie zaprezentujemy, co z nich przygotować i jak wykorzystać je do różnych dań.

Dowiecie się wszystkiego o potrawach mącznych, o ich rodzajach oraz o tym czy zawierają gluten. Potrawy bezglutenowe to bardzo popularny temat, który cieszy się coraz większym zainteresowaniem. Na pytania dlaczego lubimy gluten, do czego go potrzebujemy odpowiedz uzyskacie właśnie w naszej Akademii.Poznacie również kasze znane od wieków, a zapomniane. Występowały w roli głównej na królewskich stołach – dziś przeżywają swój renesans. Sięgamy po nie coraz częściej świadomi ich wartości odżywczych i doceniając ich walory smakowe.

Jednym słowem udowodnimy, że  łatwo dostępne składniki kryją w sobie wielki potencjał kulinarny.

Przygotujemy razem z wami między innymi:

  • Bliny z mąki gryczanej
  • Pierogi z nadzieniem z łososia
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną
  • Makaron papardelle w sosie prowensalskim
  • Budyń z kaszy jaglanej
  • Kaszankę z warzywami
  • Kaszotto buraczane z wędzonym kurczakiem

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Nasza Akademia Kulinarna powstała z pasji i chęci przekazania Wam wiedzy którą posiadamy.  Akademia ma na celu zrobić z Ciebie prawdziwego szefa kuchni, któremu już żadna dziedzina nie będzie straszna. Poruszymy wiele tematów które przydadzą Ci się w Twoim kuchennym zaciszu. Od technik krojenia nożem skończywszy na deserach. Wszystkie z tematów będą skrupulatnie omawiane jak i część teoretyczna tak i praktyczna. Część teoretyczna będzie się składała na wyjaśnieniu wszelkich zagadnień związanych z tematem warsztatów. Na część praktyczną będą składać się praktyczne informacje dotyczące przygotowywania danych potraw. Prowadzący zajęcia będzie pokazywał w jaki sposób przygotować dane potrawy oraz pomagał przy ich przygotowaniu. Każdy z uczestników Akademii samodzielnie przygotowuje wszystkie dania z menu.

Dołącz do Akademii Kulinarnej i poznaj tajniki gotowania z najlepszymi szefami kuchni! Zdobądź praktyczną wiedzę na naszych kursach kulinarnych i zachwyć swoich bliskich nowymi umiejętnościami!

Więcej informacji o Wyższej Szkole Gotowania czyli Akademii Kulinarnej Adriana Feliksa znajdziecie tutaj ( WIĘCEJ )

Rezerwacje

To wydarzenie jest już w całości zarezerwowane.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...