AKADEMIA KULINARNA WYŻSZA SZKOŁA GOTOWANIA BULIONY, ZUPY I WYWARY CZYLI WSZYSTKO W PŁYNIE

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
13.10.2016
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 0
Pumpkin Soup prepared for autumn with chicken broth, spices and other vegetables

AKADEMIA KULINARNA WYŻSZA SZKOŁA GOTOWANIA BULIONY, ZUPY I WYWARY  CZYLI WSZYSTKO W PŁYNIE

Buliony, zupy i warzywa czyli wszystko w płynie to kurs dla każdego. Zupy królują w polskiej kuchni, ale gotowanie nie kończy się na tradycyjnej pomidorowej czy niedzielnym rosole. Z pewnością przekonasz się, że z warzyw można wyczarować smaczne i oryginalne zupy.

Nauczymy się jak przygotowywać różnego rodzaju zupy, kremy, wywary, chłodniki oraz buliony. Czyli wszystkie dania w płynie,  które nie raz ratowały nas od głodu. Bulion stanowi podstawę wielu dań, a my dowiemy się jak go zabezpieczyć, aby zawsze był pod ręką. Dzięki temu wyczarujecie pyszne danie w 15 minut.

Przygotujemy razem z wami między innymi:

  • Krem z jarmużu z kiełbasą chorizo
  • Meksykańska zupa gulaszowa
  • Rosół z przepiórki z naleśnikiem ziołowym
  • Gazpacho pomidorowe karmelizowanym śledziem
  • Egzotyczna zupa z kurczaka i trawy cytrynowej
  • Wywar warzywny
  • Wywar drobiowy

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Nasza Akademia Kulinarna powstała z pasji i chęci przekazania Wam wiedzy którą posiadamy.  Akademia ma na celu zrobić z Ciebie prawdziwego szefa kuchni, któremu już żadna dziedzina nie będzie straszna. Poruszymy wiele tematów które przydadzą Ci się w Twoim kuchennym zaciszu. Od technik krojenia nożem skończywszy na deserach. Wszystkie z tematów będą skrupulatnie omawiane jak i część teoretyczna tak i praktyczna. Część teoretyczna będzie się składała na wyjaśnieniu wszelkich zagadnień związanych z tematem warsztatów. Na część praktyczną będą składać się praktyczne informacje dotyczące przygotowywania danych potraw. Prowadzący zajęcia będzie pokazywał w jaki sposób przygotować dane potrawy oraz pomagał przy ich przygotowaniu. Każdy z uczestników Akademii samodzielnie przygotowuje wszystkie dania z menu.

Dołącz do Akademii Kulinarnej i poznaj tajniki gotowania z najlepszymi szefami kuchni! Zdobądź praktyczną wiedzę na naszych kursach kulinarnych i zachwyć swoich bliskich nowymi umiejętnościami!

Więcej informacji o Wyższej Szkole Gotowania czyli Akademii Kulinarnej Adriana Feliksa znajdziecie tutaj ( WIĘCEJ )

Rezerwacje

To wydarzenie jest już w całości zarezerwowane.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...