AKADEMIA KULINARNA – WOŁOWINA I DZICZYZNA – spotkanie 7

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
05.05.2020
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 0

WOŁOWINA I DZICZYZNA – spotkanie 7

Akademia Kulinarna EDYCJA 5 czyli Wyższa Szkoła Gotowania obejmująca 10 warsztatów, rusza już od 11 Lutego 2020!

Nauczymy Cię jak przygotowywać różnego rodzaju zupy, kremy, wywary oraz buliony czyli wszystkie dania w płynie, które nie raz ratują od głodu. Zupy od wieków goszczą na stołach. My jednak zmienimy tradycyjną zupę w nowoczesne danie. Bulion zaś stanowi podstawę wielu dań, a my pokażemy Wam jak go zabezpieczyć aby zawsze był pod ręką. Dzięki temu zawsze wyczarujecie pyszne danie w niespełna 15 minut.

Część teoretyczna:

  • podział tuszy wołowej
  • porównanie mięs dojrzewających i zwykłych
  • jak wybrać i gdzie kupić dobrą wołowinę
  • dobór odpowiednich części tuszy do dań
  • rodzaje dziczyzny
  • jak wybrać i gdzie kupić dziczyznę
  • czy przygotowanie dań z dziczyzny jest trudne?

Część praktyczna:

  •  steak z antrykotu
  • burger wołowy
  • gulasz wołowy z kaszą
  • ossobuco z jelenia
  • żeberka z dzika

Warsztaty poprowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.


Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.


Cena warsztatów Akademii Kulinarnej – Wołowina i Dziczyzna –
280 zł 

Kup bilet online – tutaj

UWAGA: W przypadku chęci realizacji Vouchera w celu rezerwacji i opłacenia miejsca na warsztatach, prosimy o wysłanie do nas wiadomości e-mail na adres kontakt@spoonkursy.pl W wiadomości prosimy o podanie tematu warsztatów oraz numeru umieszczonego na otrzymanym voucherze. W mailu zwrotnym poinformujemy o statusie dokonanej rezerwacji.


Chcesz wiedzieć więcej o naszych warsztatach – kliknij tutaj

Chcesz wiedzieć więcej o naszej Akademii Kulinarnej – kliknij tutaj

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Mapa

Wczytuję mapę...