AKADEMIA KULINARNA – WOŁOWINA I DZICZYZNA – spotkanie 7

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
22.10.2019
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 1

AKADEMIA KULINARNA – WOŁOWINA I DZICZYZNA – spotkanie 7

Akademia Kulinarna EDYCJA 5 czyli Wyższa Szkoła Gotowania obejmująca 10 warsztatów

rusza od 7 maja 2019!

W trakcie tego spotkania dowiecie się gdzie kupowac i na co zwracać uwagę przy zakupie wołowiny. Poznacie tajniki przyrządzania mięsa wołowego, najlepsze połączenia smakowe oraz zasady jego obróbki. Stopnie wysmażenia steków nie będą już dla Was stonowić większego problemu. Dziczyzna mimo, że dość rzadko spożywana to zdrowe i smaczne mięso, pokażemy Wam jak najlepiej je przyrządzać aby zachowało swoje wszystkie walory.

Część praktyczna:

  • stek z antrykotu
  • gulasz wołowy z groszkiem
  • schab z dzika w żurawinie
  • carpaccio z jelenia z grzybami

Wyślij swoje zgłoszenie udziału w 5 EDYCJI Akademiii Kulinarnej na: rezerwacje@spoonkursy.pl

Zajęcia w ramach Akademii Kulinarnej prowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...