AKADEMIA KULINARNA – RYBY I OWOCE MORZA – spotkanie 8

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
05.11.2019
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 4

AKADEMIA KULINARNA – RYBY I OWOCE MORZA – spotkanie 8

Akademia Kulinarna EDYCJA 5 czyli Wyższa Szkoła Gotowania obejmująca 10 warsztatów

rusza już od 7 maja 2019 r.!

Ryba jest nieodzownym produktem wszystkich kuchni świata. Pojawia się na naszych stołach w różnych postaciach. Wymieniając z kolei zalety owoców morza nie sposób nie wspomnieć, że są ważnym źródłem jodu, selenu i fluoru. Utrwaiło się, że owoce morza to kuchnia eksluzywna nie dla każdego, ale my skutecznie obalimy ten mit.

Część praktyczna:

  • krewetki w tempurze
  • małże Nowej Zelandii pod beszamelem
  • filet z dorsza w musztardzie
  • pstrąg nadziewany serem feta
  • tatar z łososia

Wyślij swoje zgłoszenie udziału w 5 EDYCJI Akademiii Kulinarnej na: rezerwacje@spoonkursy.pl

Zajęcia w ramach Akademii Kulinarnej prowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...