AKADEMIA KULINARNA – KASZE I RYŻ – spotkanie 4

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
18.06.2019
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 5

AKADEMIA KULINARNA – KASZE I RYŻ – spotkanie 4

Akademia Kulinarna EDYCJA 5 czyli Wyższa Szkoła Gotowania obejmująca 10 warsztatów rusza od 7 maja 2019!

W trakcie warsztatów pt.: „Kasze i ryże” poznacie kasze jako produkty znane od wieków dzisiaj przeżywające swoje odrodzenie w kuchni. Kasze występowały od dawna na królewskich stołach. Dziś sięgamy po nie doceniając ich odżywcze właściwości oraz bogactwo smaków. Na warsztatach odkryjemy ich nieskończone możliwości podawania i przyrządzania. Podobnie z ziarenkami ryżu. Poznacie ich niezwykłe zastosowanie oraz sposób gotowania inny niż w woreczku.

Część praktyczna:

  • kaszotto z wędzonym kurczakiem
  • dziki ryż stir-fry z warzywami
  • budyń z kaszy jaglanej
  • kremowa polenta z grzybami

Wyślij swoje zgłoszenie udziału w Akademiii Kulinarnej na: rezerwacje@spoonkursy.pl

Warsztaty poprowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.


Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...