AKADEMIA KULINARNA – DRÓB I WIEPRZOWINA – spotkanie 6

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
01.10.2019
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 3

AKADEMIA KULINARNA – DRÓB I WIEPRZOWINA – spotkanie 6

Akademia Kulinarna EDYCJA 5 czyli Wyższa Szkoła Gotowania obejmująca 10 warsztatów

rusza od 7 maja 2019! 

Podczas warsztatów dowiecie się między innymi jak rozebrać i wytrybować kurczaka. Nauczymy Was jak odróżnić kurczaka „sklepowego” od tego zakupionego u hodowcy. Po naszych warsztatach już nigdy nie podasz suchego schabowego i docenisz walory smakowe polędwiczki czy żeberek. Wieprzowina to mięso dostarczające nam sporo białek i tłuszczów, warto wiedzieć jak ją dobrze przyrządzać.

Część praktyczna:

  • roladki z kurczaka nadziewane serem pleśniowym
  • kurczak teriyaki
  • polędwiczka wieprzowa pod skorupką ziołową
  • schab w miodzie pitnym
  • pierś kacza w pomarańczach

Wyślij swoje zgłoszenie udziału w 5 EDYCJI Akademiii Kulinarnej na: rezerwacje@spoonkursy.pl

Zajęcia w ramach Akademii Kulinarnej prowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...