AKADEMIA CUKIERNICZA – WEGAŃSKIE SŁODKOŚCI – spotkanie #9

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Agnieszka Jasińska
Data:
18.05.2020
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 14

AKADEMIA CUKIERNICZA – WEGAŃSKIE SŁODKOŚCI – spotkanie #9

Akademia Cukiernicza EDYCJA 1 czyli Wyższa Szkoła Wypieków obejmująca 10 warsztatów
rusza od 23 września 2019! 

WEGAŃSKIE SŁODKOŚCI:

Zapraszamy na warsztaty z wegańskich słodkości. Przygotujemy wspaniałe, nieskomplikowane, roślinne, pozbawione glutenu i rafinowanego cukru słodkości. Przekonamy się, że można jeść bardzo słodko, ale jednocześnie bardzo zdrowo. W dodatku, to nie jest wcale trudne jak może się wydawać!

AKADEMIA CUKIERNICZA:
Nasza Akademia Cukiernicza powstała z pasji i chęci przekazania Wam wiedzy którą posiadamy. Akademia ma na celu „zrobić z Ciebie” prawdziwego cukiernika, któremu już żadna dziedzina nie będzie straszna. Poruszymy wiele tematów które przydadzą Ci się w Twoim kuchennym zaciszu. Od monodeserów skończywszy na tortach piętrowych. Wszystkie z tematów będą skrupulatnie omawiane, jak i część teoretyczna tak i praktyczna. Część teoretyczna będzie się składała na wyjaśnieniu wszelkich zagadnień związanych z tematem warsztatów. Na część praktyczną będą składać się praktyczne informacje dotyczące przygotowywania danych potraw. Prowadzący zajęcia będzie pokazywał w jaki sposób przygotować dane potrawy oraz pomagał przy ich przygotowaniu.

HARMONOGRAM SPOTKAŃ:

  • 23 wrzesień 2019 – Monodesery – spotkanie #1
  • 21 październik 2019 – Warzywne Wypieki – spotkanie #2
  • 18 listopad 2019 – Orzechowe Wariacje – spotkanie #3
  • 16 grudzień 2019 – Czekolada w Deserach – spotkanie #4
  • 20 styczeń 2020 – Suflety i Kremy – spotkanie #5
  • 17 luty 2020 – Bezglutenowe Desery – spotkanie #6
  • 16 marzec 2020 – Organiczne Torty – spotkanie #7
  • 20 kwiecień 2020 – Desery z Promilami – spotkanie #8
  • 18 maj 2020 – Wegańskie Słodkości – spotkanie #9
  • 15 czerwiec 2020 – Torty Piętrowe – spotkanie #10

Zajęcia w ramach Akademii Cukierniczej prowadzi Agnieszka Josińska:

Agnieszka Josińska – Finalistka Hell`s Kitchen. Absolwentka międzynarodowych kursów kulinarnych. Kucharz i trener w gastronomii . Miłośniczka sezonowych produktów i smacznej kuchni. Pasjonatka tradycyjnych przepisów, które przygotowuje w nowoczesnym i zaskakującym wydaniu. Fotograf kulinarny współpracujący z magazynami o tematyce kulinarno-podróżniczej.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej Akademii Cukierniczej – KLIKNIJ TUTAJ

Chcesz wiedzieć więcej o naszych pozostałych warsztatach – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...