AKADEMIA CUKIERNICZA – DERERY Z PROMILAMI – spotkanie #8
Akademia Cukiernicza EDYCJA 1 czyli Wyższa Szkoła Wypieków obejmująca 10 warsztatów
rusza od 23 września 2019!
DERERY Z PROMILAMI:
Dobry alkohol w deserach zawsze poprawia jakość i smak! Pokażemy Wam jak połączyć kremy i ciasta z odpowiednimi alkoholami z całego świata. Będziemy nasączać ciasta i ucierać aromatyczne kremy. Powstaną też pyszne desery idealne na catering czy huczne przywitanie gości.
AKADEMIA CUKIERNICZA:
Nasza Akademia Cukiernicza powstała z pasji i chęci przekazania Wam wiedzy którą posiadamy. Akademia ma na celu „zrobić z Ciebie” prawdziwego cukiernika, któremu już żadna dziedzina nie będzie straszna. Poruszymy wiele tematów które przydadzą Ci się w Twoim kuchennym zaciszu. Od monodeserów skończywszy na tortach piętrowych. Wszystkie z tematów będą skrupulatnie omawiane, jak i część teoretyczna tak i praktyczna. Część teoretyczna będzie się składała na wyjaśnieniu wszelkich zagadnień związanych z tematem warsztatów. Na część praktyczną będą składać się praktyczne informacje dotyczące przygotowywania danych potraw. Prowadzący zajęcia będzie pokazywał w jaki sposób przygotować dane potrawy oraz pomagał przy ich przygotowaniu.
HARMONOGRAM SPOTKAŃ:
- 23 wrzesień 2019 – Monodesery – spotkanie #1
- 21 październik 2019 – Warzywne Wypieki – spotkanie #2
- 18 listopad 2019 – Orzechowe Wariacje – spotkanie #3
- 16 grudzień 2019 – Czekolada w Deserach – spotkanie #4
- 20 styczeń 2020 – Suflety i Kremy – spotkanie #5
- 17 luty 2020 – Bezglutenowe Desery – spotkanie #6
- 16 marzec 2020 – Organiczne Torty – spotkanie #7
- 20 kwiecień 2020 – Desery z Promilami – spotkanie #8
- 18 maj 2020 – Wegańskie Słodkości – spotkanie #9
- 15 czerwiec 2020 – Torty Piętrowe – spotkanie #10
Zajęcia w ramach Akademii Cukierniczej prowadzi Agnieszka Josińska:
Agnieszka Josińska – Finalistka Hell`s Kitchen. Absolwentka międzynarodowych kursów kulinarnych. Kucharz i trener w gastronomii . Miłośniczka sezonowych produktów i smacznej kuchni. Pasjonatka tradycyjnych przepisów, które przygotowuje w nowoczesnym i zaskakującym wydaniu. Fotograf kulinarny współpracujący z magazynami o tematyce kulinarno-podróżniczej.
Chcesz wiedzieć więcej o naszej Akademii Cukierniczej – KLIKNIJ TUTAJ
Chcesz wiedzieć więcej o naszych pozostałych warsztatach – KLIKNIJ TUTAJ
lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl
Rezerwacje
Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.