A MESA – KUCHNIA PORTUGALSKA – Odkrywamy nowe kontynenty smaków

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Ricardo SILVA i Jose MORENO
Data:
18.09.2018
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 12

A MESA – USIĄDŹMY RAZEM DO STOŁU PEŁNEGO PORTUGALSKICH PRZYSMAKÓW

Gdy zapytamy  o skojarzenia z Portugalią, pierwszą rzeczą jaka przychodzi nam na myśl jest słoneczna, piaszczysta plaża oraz kolorowe domy i tramwaje w Lizbonie… A jak jest u Was?? Ale Portugalia to przede wszystkim różnorodność i egzotyka w kuchni tak naprawdę bardzo bliska naszym polskim gustom. 

Kulinarne podróże stają się ekscytujące gdy obcujemy z tradycją i codziennością danego kraju. Już we wtorek, 24 lipca będziecie mieli okazję nauczyć się portugalskiej kuchni – prawdziwej i smacznej, bez zmyślnych interpretacji czy niezliczonych wariacji.

Poprzez spotkanie z rodowitymi Portugalczykami Jose Moreno i Ricardo Silva, właścicielami portugalskich delikatesów A Mesa, przeniesiesz się w świat wspaniałych, domowych, portugalskich smaków i aromatów.

Dzięki szkoleniu nauczysz się i być może rozkochasz w tradycyjnym Bacalhau, które pojawi się
w dwóch wariacjach. Spróbujesz wspaniałego czekoladowego musu oraz dowiesz się jak parować potrawy z odpowiednimi winami, gdyż degustacja portugalskiego wina też jest przewidziana na tych warsztatach!

Menu, które wspólnie przygotujecie to:

  1. Bolinhos de bacalhau – pulpeciki z dorsza
  2. Bacalhau com natas – dorsz zapiekany ze śmietaną
  3. Mousse de chocolate – deser

Każdy uczestnik przygotuje sam wszystkie pozycje z przewidzianego menu oczywiście pod okiem naszych mistrzów rodem z Portugalii!

Warsztat będzie tłumaczony z języka angielskiego!

Samo szkolenie to nie koniec tej przygody, większość produktów będzie dostępna do nabycia na miejscu dla uczestników tuż po warsztatach.

Warsztaty poprowadzą: RICARDO  SILVA i JOSE MORENO

Jose i Ricardo mieszkają w Polsce już od ponad 11 lat. Od 6 lat importują i sprzedają pod marką A Mesa najlepsze produkty Portugalii – wina, kawy, ryby, owoce morza, oliwy i wiele innych. Pasja i zaangażowanie w połączeniu z doborem naturalnych i sprawdzonych produktów sprawiają, że coraz więcej Polaków rozkochuje się w Portugalii.Jose Moreno i Ricardo Silva starają się przybliżyć Polakom smaki i kulturę tego najbardziej wysuniętego na zachód kraju Europy. Za sprawą firmy Amesa.pl przełamali monopol na Portugalię i pokazują jak wiele nas łączy.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...